Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2013. Július 10. 08:17, szerda | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Halott ember adatait használták fel

Halott ember adatait használták fel

Túlvilági aláírás, halott ember adatait használták fel az adásvételi szerződésben.

Ütött, kopott gépkocsik felvásárlásával, javításával foglalkozott a 26 éves gyanúsított, aki 2012 decemberében saját használatra nézett ki egy személyautót. Az is törött volt, de valójában csak alkatrésznek kellett neki. N. Bálint megegyezett a tulajdonossal és megígérte neki, hogy elkészíti az adásvételi szerződést. A dokumentum pár nap alatt megfogalmazódott. Új tulajdonosként egy esztergomi asszony neve, adatai és aláírása szerepeltek rajta. Az üzlet megköttetett, majd az adásvételi szerződés az esztergomi okmányirodába került. Itt kellett volna bejegyezni az új tulajdonost, azzal azonban gondjuk akadt a hivatal dolgozóinak.

2012. február 21-én tett feljelentésük szerint egy halott asszony adatait kerültek egy hivatalos iratra, de az okmányirodát nem tudták átejteni. Az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított, melynek során kiderült, hogy N. Bálintnak bár szüksége volt a kocsira, a vételárnál több költséget nem akart magának. Egyik ismerőse ajánlotta fel neki, hogy elintézi a papírokat. A 31 éves I. László ismerte a nénit, akiről tudta, hogy 2010-ben elhalálozott. A szerződés kitöltésében a 25 éves C. Tamás volt a segítségére, aki szintén tisztában volt azzal, hogy bűncselekményt követnek el.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság intellektuális közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást N. Bálint, I. László és C. Tamás ellen, melyet vádemelési javaslattal küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Címkék: csalás, szerződés

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 09:15, csütörtök | Helyi

Elindult az országos szezonális ellenőrzés

Az ellenőrzéseket ahogy eddig, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja, melyben a vármegyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és a Nébih szakemberei egyaránt közreműködnek.

2023. December 07. 08:14, csütörtök | Helyi

Győrben van a legszebb piaci stand

Győri lett az ország legszebb piaci standja.

2023. December 07. 07:14, csütörtök | Helyi

Kutyafuttató és játszótér is épül Écsen új találkozási pontján

Letették Écsen helyi közösségi tér és park kialakítását célzó fejlesztés alapkövét.

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«