Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Április 16. 06:00, hétfő | Külföld

Halottként áll bíróság elé tanúskodni

Halottként áll bíróság elé tanúskodni

Michael Slager egy benzinkútnál lelocsolta benzinnel, majd felgyújtotta barátnőjét.

Judit Malinowskiból élő fáklya lett, testfelületének több mint nyolcvan százaléka megégett, két évig küzdött az életéért egy kórházi ágyhoz kötve. Még halála előtt videóra vették a vallomását, és a bíróság a gyilkos ügyvédjének tiltakozása ellenére engedélyezte a felvétel felhasználását a per folyamán. Egyedülálló eset, hogy valaki a halála után tesz tanúvallomást egy bírósági eljárásban.

Még 2015 júniusában történt a megdöbbentő eset az USA Ohio államában, Columbus város közelében, hogy Michael Slager egy vita hevében a töltőpisztollyal benzint locsolt 33 éves barátnőjére, Judit Malinowskira, majd pedig felgyújtotta a nőt.A Fox News tudósítása szerint perében Michael Slager azzal a védekezéssel állt elő, hogy barátnőjére véletlenül fröccsent benzin és ez véletlenül gyulladt meg, amikor ő cigarettára akart gyújtani. Viszont Judit Malinowski, az egyetlen tanú már nincsen életben, ugyanis belehalt az égési sérülésekbe.

Michael Slager verziója a történtekről azért nehezen hihető, mert Judit Malinowski testfelületének több mint nyolcvan százaléka megégett, soha többé nem tudott lábra állni. Ötvenhat műtétet hajtottak végre rajta, de 2017 augusztusában meghalt.

Még a halála előtt, a kórházi ágyon fekve tanúvallomást tett, amit az ügyészség videóra rögzített.

Judit Malinowskinak a torka is megégett, alig tudott beszélni, de mégis érthetően és összefüggően elmondta, hogy mi történt a benzinkútnál. Vallomása végén azt mondta:

"Soha nem gondoltam volna, hogy emberi lény ilyen gonosz lehet. Csak állt ott és nem csinált semmit."

Michael Slager ügyvédje megpróbálta megakadályozni a tanúvallomás felhasználását a perben, arra hivatkozott, hogy azt az ügyészség nem megfelelő módon szerezte be. A bíró azonban elutasította a tiltakozást, és eddig példátlan módon egy bírósági perben egy már halott ember tesz majd vallomást.

Forrás: origo.hu

Kép: makohirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.