Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Április 16. 06:00, hétfő | Külföld

Halottként áll bíróság elé tanúskodni

Halottként áll bíróság elé tanúskodni

Michael Slager egy benzinkútnál lelocsolta benzinnel, majd felgyújtotta barátnőjét.

Judit Malinowskiból élő fáklya lett, testfelületének több mint nyolcvan százaléka megégett, két évig küzdött az életéért egy kórházi ágyhoz kötve. Még halála előtt videóra vették a vallomását, és a bíróság a gyilkos ügyvédjének tiltakozása ellenére engedélyezte a felvétel felhasználását a per folyamán. Egyedülálló eset, hogy valaki a halála után tesz tanúvallomást egy bírósági eljárásban.

Még 2015 júniusában történt a megdöbbentő eset az USA Ohio államában, Columbus város közelében, hogy Michael Slager egy vita hevében a töltőpisztollyal benzint locsolt 33 éves barátnőjére, Judit Malinowskira, majd pedig felgyújtotta a nőt.A Fox News tudósítása szerint perében Michael Slager azzal a védekezéssel állt elő, hogy barátnőjére véletlenül fröccsent benzin és ez véletlenül gyulladt meg, amikor ő cigarettára akart gyújtani. Viszont Judit Malinowski, az egyetlen tanú már nincsen életben, ugyanis belehalt az égési sérülésekbe.

Michael Slager verziója a történtekről azért nehezen hihető, mert Judit Malinowski testfelületének több mint nyolcvan százaléka megégett, soha többé nem tudott lábra állni. Ötvenhat műtétet hajtottak végre rajta, de 2017 augusztusában meghalt.

Még a halála előtt, a kórházi ágyon fekve tanúvallomást tett, amit az ügyészség videóra rögzített.

Judit Malinowskinak a torka is megégett, alig tudott beszélni, de mégis érthetően és összefüggően elmondta, hogy mi történt a benzinkútnál. Vallomása végén azt mondta:

"Soha nem gondoltam volna, hogy emberi lény ilyen gonosz lehet. Csak állt ott és nem csinált semmit."

Michael Slager ügyvédje megpróbálta megakadályozni a tanúvallomás felhasználását a perben, arra hivatkozott, hogy azt az ügyészség nem megfelelő módon szerezte be. A bíró azonban elutasította a tiltakozást, és eddig példátlan módon egy bírósági perben egy már halott ember tesz majd vallomást.

Forrás: origo.hu

Kép: makohirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.