Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 20. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Hol lesz az új győri aréna? Heteken belül nyilvánosságra hozhatják

Hol lesz az új győri aréna? Heteken belül nyilvánosságra hozhatják

Heteken belül bejelenthetik, hol épül meg a győri multifunkcionális csarnok - közölte egy helyi turisztikai fórumon az önkormányzat városmarketing és turisztikai osztályának vezetője. Tudomása szerint már csak egyetlen érintett telek tul

Az anyagban Aréna néven említett, „a régióban egyedülálló, az ország legjelentősebb helyszínei közé tartozó csarnok lehetővé teheti, hogy számos kiemelkedő produkció, világszínvonalú rendezvény Győrben valósulhasson meg". A dokumentum szerint mindezeket követően határozhatóak meg a beruházás költségei.

Az épület legfőbb jellemzője, hogy fő szerkezetét kivéve a teljes belső berendezés (azaz a nézőtér, a színpad, a padlószerkezet, a térelválasztás és az energiaellátás is) átalakítható, ezzel a maximális befogadó-képességnek megfelelő nagyrendezvény vagy több párhuzamos kisebb program lebonyolítására is alkalmas.

Mint írják, a legfontosabb feladat a funkció és használat tisztázása. Dönteni kell arról, mely sportágak versenyeit lehet megrendezni és milyen szinten, milyen feltételek biztosítása szükséges; meg kell határozni, milyen kulturális eseményeket kíván a város rendezni, milyen feltételek biztosítása szükséges nemzetközi érdeklődést kiváltó események esetén. Ugyancsak meg kell határozni, mely potenciális kiállítások, kiállítók, konferenciák megjelenésére lehet számítani - olvasható az anyagban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.