Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Február 17. 15:38, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti!


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


Az időjárási helyzet Európában
------------------------------
A Fekete-tenger térségében, a Kelet-európai-síkság déli felén és Izlandon ciklonális hatások érvényesülnek, a felsorolt tájakon túlnyomóan borult az ég. A szárazföld többi részén anticiklon alakítja az időjárást. A magasnyomás területén is sok a felhő, párás a levegő, foltokban köd, illetve zúzmarás köd képződik, amely néhol tartósan megmarad. Szórványosan fordul elő csapadék: északon és keleten kisebb havazás, havas eső, másutt inkább gyenge eső, illetve szitálás alakul ki. A csúcshőmérséklet Kelet-Európában és Skandináviában többnyire fagypont alatt marad. Ugyanakkor délen és nyugaton a kora délutáni órákra nagyrészt 8, 16 fok közé melegszik fel a levegő, sőt helyenként 17, 19 fokot is mérnek. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé a fent említett anticiklon peremén pár fokkal hidegebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig
------------------------------------------------
Általában sok felhőre számíthatunk, azonban keleten, északkeleten hétfőn is több órára kisüthet a nap. Néhol szitálás, hószállingózás, kisebb zápor, hózápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben eleinte időnként megélénkül. Hétfőn gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Az éjszakai órákban az Alpokalján és a Kisalföldön foltokban köd képződik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1, -4 fok között alakul, de a Tiszántúlon helyenként ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2, 7 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV