Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2020. December 21. 12:50, hétfő | PR

Ilyen árak jellemzik a győri ingatlanpiacot az év vége közeledtével

Ilyen árak jellemzik a győri ingatlanpiacot az év vége közeledtével

A 2020-as év nemsokára befejeződik. Ha az ingatlanpiaci eseményekre és behatásokra tekintünk vissza, igen mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött.

Többek között a koronavírus és a terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések voltak nagy hatással az ingatlanárak alakulására. Az Ingatlannet.hu statisztikáját felhasználva mutatja be, hogy végülis hova pozicionálódnak a győri ingatlanpiaci árak 2020 végén.

A téglalakások a legdrágábbak
Amennyiben Győr lakóingatlaninak átlagárát az elmúlt egy évben tekintjük át, úgy egy jól kirajzolódot képet kaphatunk arról, hogy a családi házak és a téglalakások átlagos négyzetméter ára egész évben stagnált, illetve kis mértékű csökkenésnek indult, de a téglalakások egyre csak drágultak.

Így Győr lakóingatlan-típusai közül a téglalakások továbbra is a legborsosabb árat tudhatják magukénak. Nem is akármennyivel vezetnek, hiszen novemberi 520 ezer Ft/m²-es átlag kínálati áruk a panelekét 130 ezer forinttal, a házakét pedig majdnem 200 ezer forinttal haladja meg négyzetméterenként.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a jövőben semmi sem fogja átbillenteni a jelenlegi trendeket. Tehát a vásárlók számára Győrben elérhető házak lassacskán, de egyre olcsóbbak lehetnek. Ugyanígy a panellakások esetében is kis mértékű áresésre, stagnálásra lehet számítani. A téglalakások viszont nagy valószínűséggel tartani fogják a fél millió forint feletti átlagos négyzetméter árukat a jövő évben is. Bár megvan az esélye annak, hogy a kormány intézkedései valamennyire átrendezik a jelenlegi helyzetet, arra viszont nem lesznek képesek, hogy átfordítsák a folyamatokat és a megelőző évekhez hasonló meredeken felfelé ívelő árakat generáljanak.

A győri téglalakások megyei szinten sem olcsók

Az Ingatlannet.hu Győr-Moson-Sopron megye nagyobb városaiban is megvizsgálta az évzáró ingatlanárakat. Az elemzésből jól látszik, hogy Győrben éri meg leginkább a befektetőknek családi házat vásárolni. Míg a megye székhelyén 20 millió forintért egy 60 m²-es házat kínálnak az eladók, addig Mosonmagyaróváron ugyanezért a pénzért egy 50 m²-es, Sopronban pedig mindössze 40 m²-es házat adnak cserébe.

Ha valaki a panelek iránt érdeklődik a megyében, akkor szintén akkor jár jól, ha a három város közül Győrben fekteti be a pénzét. A korábbi példában vett 20 millió forintos keretösszeg Győrben egy 50 m² alapterületű panellakásra lehet elegendő. Emellett Mosonmagyaróváron sem járnak rosszul a vásárlók, ugyanis itt szintén egy 50 m²-es panellel egyezik meg a 20 millió forint. Velük szemben viszont Sopronban már csak 40 m²-t fut ki az összeg.

A téglalakások piacán már teljesen más a helyzet, mivel ebben az esetben a vásárlóknak Győrben kell a legmélyebben zsebbe nyúlni. 20 millió forintért a megyeszékhelyen egy alig 40 m²-es kislakást lehet találni. Sopronban és Mosonmagyaróváron sem fényes a helyzet, ezekben a városokban az általunk kijelölt keretösszeg egy kicsivel nagyobb, mint 40 m²-es téglaépítésű lakásra elég.

Összességében azok, akik most ingatlanvásárláson törik a fejüket, jól át kell gondolniuk, hogy melyik városban és milyen fajta ingatlanba fektetik a pénzüket. Mint láthattuk, lokáció és a típus erősen befolyásolja az árat. Viszont azok, akik téglalakást szeretnének vásárolni, jobb, ha még idén megteszik. A korábbi évekből kiindulva ugyanis az állami támogatások feljebb nyomhat

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 18:21, kedd | PR

Így indulhat újra edzőtermed a koronavírus után

Előbb, vagy utóbb, de egyszer vége lesz a járványnak, és sok edzőterem, illetve fitnesz stúdió tulajdonosai már most azon gondolkodnak, hogy hogyan népszerűsítsék létesítményeiket a testmozgás szerelmesei számára.

2021. Május 10. 09:20, hétfő | PR

Biztonság négy keréken – a gurulóállványokról

A kisebb-nagyobb építési és ehhez kapcsolódó munkák esetén sokszor kell az ég felé törnünk és több méteres magasságokban végezni a munkánkat.

2021. Április 28. 07:35, szerda | PR

Bútorfelújítás házilag: tippek és trükkök

Nagyobb átalakítások vagy felújítás alkalmával sokan úgy gondolják, hogy ki kell dobni a meglévő bútorokat, és újakat kell beszerezni.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.