Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 04. 09:35, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Interaktív tábla segíti az oktatást a Móriczban

Interaktív tábla segíti az oktatást a Móriczban

A digitális tábla forradalmasítja az oktatást. Egy-két év múlva minden tanteremben ott lesz az új eszköz, a mi iskolánkban már majdnem minden teremben működik a korszerű, oktatást segítő digitális tábla-rendszer, múlt időbe téve a kr

Ebben a tanévben minden pedagógus tanfolyamon ismerkedett meg az új digitális táblák kezelésével és pedagógiai alkalmazásainak lehetőségeivel.

Harmadik éve használunk interaktív táblát, hogy a korszerű ismereteket korszerű eszközökkel taníthassuk. Számítógépes szoftver kapcsolja össze a táblát a számítógéppel és a projektorral, WI-FI-vel kapcsolódunk az internetre. A vezérlés a tábláról történik, a tartalmak elmenthetők, újra felhasználhatók, bővíthetők. A tanórák szórakoztatóbbak, a diákok és pedagógusok motiváltabbak, ehhez azonban a használatbavétel előtt sok felkészülés kell, amit az új lehetőséget alkalmazó tanárok szívesen vállalnak.

A digitális táblákkal segített oktatás nem helyettesíti a tanárt, de sokkal jobban aktivizálja a diákot, mint a hagyományos eszközökkel szervezett tanítási órák. A régi vágású, táblára krétával író pedagógus leáldozóban van. A pedagógust ugyan nem helyettesíti, de az interaktív tanulást biztosító tábla bizonyos ismeretek elsajátíttatásához eredményesebben alkalmazható, hiszen az eszköz bekapcsolja a diákokat az ismeretszerzés folyamatába.

A tanárok ma már nem súlyos könyvekkel és egyéb szemléltető eszközökkel, hanem legtöbbször egy szál pen-drive-val, cd-vel mennek az órára, s az adathordózikról varázsolják elő az érdekes, színes, interaktív formában feldolgozott tananyagot, vagy az internetről töltik fel a táblára a legkorszerűbb oktató-szoftvereket. A feldolgozások a multimédiás környezetnek köszönhetően képben, hangban, videofilmeken, és speciálisan oktatásra fejlesztett interaktív szoftverek segítségével tárják a tudást a tanulók elé.

Az interaktív tábla szenzációs, még a matematikát is jobban értik és szeretik a gyerekek. Élmény a tanulás, színesek és játékosak a tanórák. Prezentációt már az alsó tagozatosok is tudnak készíteni. A tanár már nem központi szereplő az órán, ő az, aki koordinál, amíg a gyerekek ellenőrzik, értékelik és segítik egymás munkáját.

Az eszköz alkalmazásáról számos bemutató órát tartottak már pedagógusaink más iskolák tanárainak és az érdeklődő szülőknek is. Szeretettel várjuk azokat az érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni az interaktív táblák iskolai alkalmazásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.