Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2018. Január 27. 07:18, szombat | Helyi
Forrás: mti

Ipari parkot létesítenek Kisbéren

Ipari parkot létesítenek Kisbéren

Az önkormányzat 603 millió forintos pályázati támogatással közművesített ipari parkká alakít egy tízhektáros területet Kisbéren, melyre kisvállalkozások betelepülését várja

- tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.

Sinkovicz Zoltán (Fidesz-KDNP) hozzátette, a területet még a gazdasági válság előtt vásárolták meg, de eddig nem volt forrásuk a fejlesztésre. A most elnyert uniós támogatásból teljes körűen kiépítik a közműveket és első körben 20 telket alakítanak ki.

Elmondta, hogy a telkekre már előzetesen is több igénybejelentés érkezett. A város iparában jelenleg túlsúlyban vannak az autóipari beszállítók, illetve a fémfeldolgozással foglalkozó cégek. Az új ipari park lehetőséget biztosítana élelmiszeripari, faipari, logisztikai és mezőgazdasági vállalkozások letelepedésére.
Kisbér közlekedés-földrajzi szempontból előnyös területen fekszik, itt keresztezik egymást a Győrbe, Komáromba, Székesfehérvárra és Tatabányára vezető utak, a leendő ipari park területe az M1-es autópályáról néhány perc alatt elérhető - ismertette Sinkovicz Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…