Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Január 09. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Revita TV

Itt a farsang, áll a bál

Itt a farsang, áll a bál

Január 6-val beköszöntött a vidám mulatozások időszaka, amikor mindenki magára ölti kedvenc jelmezét.

Érdekesség, hogy már nemcsak a közintézményekben, az iskolákba és az óvodákban divat a beöltözés, hanem egyre több felnőtt ölti magára a maszkot hamvazószerdáig, azaz a nagyböjt kezdetéig tartó forgatagban.

Nagy a választék az egyik győri jelmezkölcsönzőben, kell is a változatosság, hiszen a farsangi időszakban mindenki más-más maszkot ölt magára. A báli időszak hivatalosan vízkeresztkor, azaz január 6-án kezdődik és hamvazószerdáig egymást követik a maskarás bulik. Az igazi szezon azonban csak január végén, február elején indul, amikor elsőként a gyerekek bújnak bele kedvenc mesehősük bőrébe.

A picik a különböző kiegészítők között is csemegézhetnek, de érdekesség, hogy évről-évre egyre több felnőtt is álcázza magát farsangkor. Így nem is kérdés, hogy az idősebb korosztály számára is folyamatosan bővül a maskara kínálat.

A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka", ami valójában télbúcsúztató is. Reméljük akár már január 6-val, a rémisztő jelmezek felöltésével elűzik a hideg telet a bálozók.

Címkék: farsang

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.