Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2019. Február 27. 13:44, szerda | Helyi

Jancsó Gergely és a szállodafotózás művészete

Jancsó Gergely és a szállodafotózás művészete

Jancsó Gergely építészeti- és enteriőr területekre specializálódott fotósként 15 éves kora óta foglalkozik fotózással, mára pedig egyik fő profiljává a szállodafotózás vált.

Ennek keretében bejárta fél Ázsiát, munkái között egyaránt találunk Balin, Szingapúrban, Bangkokban, vagy akár Tokióban készült képeket, de Magyarországon is neves szállodaláncokat találunk megrendelői között. Ilyen például a Accor Hotels, Zara Hotels vagy az Intercontinental.

A művészről

Ahogy a bevezetőben is említettük, Jancsó Gergely nagyon korán, már 15 évesen tudta, hogy a fotózás az, ami a legjobban érdekli a világon. Hamar elhatározta, hogy fotós karriert szeretne, és keményen dolgozott azért, hogy célját megvalósítsa. Kitartásának és tehetségének köszönhetően azóta bejárta a fél világot és szebbnél szebb helyeken fotózhatott.

A szállodafotózás mellett építészek és tervezők megrendelésein is dolgozik, és bár a kezdetekhez képest a körülmények sokat változtak, a fotózás élménye ugyanakkora örömöt nyújt neki, mint annak idején. Képeire leginkább a letisztultság és a minimalizmus a jellemző, úgy gondolja, erős reakciókat igazán ilyen fotók tudnak kiváltani. 2017 óta építi saját fotós iskoláját, emellett 2016-ban indított saját Youtube csatornáján foglalkozik a fotózás oktatásával. A csatornának ma már több mint 17 000 feliratkozója van.

A szállodafotózás műfaja

Napjainkra a szállodafotózás már nagyon fontos területe nem csak a művészetnek, hanem a kereskedelemnek, valamint az idegenforgalomnak is. Ahogy az interneten való szállásfoglalás egyre nagyobb teret hódít magának, úgy lesz egyre fontosabb a szállodák, hotelek, panziók és apartmanok online megjelenése.

Szinte biztos, hogy mindenkit ért már csalódás egy szállodában, miután az előzetesen látottaktól és reméltektől nagyban eltért a szoba/fürdőszoba megjelenése, ahogy az is biztos, hogy mindannyian görgettünk már tovább olyan, egyébként szimpatikusnak tűnő szálloda ajánlatán, aminél a képek nem voltak elég bizalomgerjesztők. Azok a jó szállodaképek tehát, amik valósághűen ábrázolják nem csak az adott szoba/szálloda berendezését, de annak hangulatát, miliőjét is átadják.

Referenciák

Az évek során Gergely, a Gregimages oldal megalkotója fotózott többek között Balin, Szingapúrban, Tokióban, Bangkokban, a Kanári-szigeteken és Ausztráliában is. Olyan, az átlagember számára nagyon nehezen elérhető, csodálatos tájakon járt és alkotott, amelyek legtöbbünk bakancslistáján ott virítanak.

Útjai során az egész világon ismert és elismert, nagynevű szállodaláncok megrendelésein dolgozott, ilyen például az Intercontinental vagy a Zara Hotels. Ennek megfelelően komoly elvárásokat támaszt magával szemben, a legmagasabb szinten próbálja teljesíteni megbízói kéréseit és eddig még senki nem csalódott benne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.

2024. Július 24. 08:14, szerda | Helyi

Bajba jutott gólyát mentettek Szanyban (VIDEÓ)

Szany település ad otthont a gólyafesztiválnak, nem véletlenül, hiszen itt van a Dunántúl második legnagyobb gólyapopulációja is, tizenhat fészekkel.

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.