Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Szeptember 04. 13:29, hétfő | Helyi

Jelentős útlezárások következnek

Jelentős útlezárások következnek

Több csomópont átépítésére kerül sor az elkövetkező háromnegyed év során, melyek segítségével biztonságosabban és a megszokottnál gyorsabban közlekedhetünk, ám a munkálatok idején komoly korlátozásokra kell számítanunk.


Győr legbalesetveszélyesebb csomópontja szűnik meg jelenlegi formájában, a 83-as főút ménfőcsanaki szakaszán a Metro áruháznál. A csomópont az M1-es autópálya fel-és lehajtó ágát is biztosítja, mely a nagy forgalmat már nem képes biztonsággal szolgálni. A 83-as főútnak a két M1-es autópálya csomópontja, és a Mérföldkő úti csomópont átépül turbó körforgalmúvá úgy, hogy irányonként 2-szer 2 sávos bővítés is megvalósul ezen csomópontok között. A munka ezen a héten kezdődik komoly forgalomkorlátozással. A kivitelezés során lezárják a mellékirányú ágait a három csomópontnak, az autópályás ágak sem lesznek használhatók! A munkaterületen belül csak egyenes irányban lehet haladni szűkített forgalmi sávokban. Az M1-es autópálya legközelebb a 82-es és 85-ös főúti csomópontoknál lesz elérhető. A Metro Áruház csak a Királyszéki úti mellékágról lesz elérhető. Mindezeket sárga hátterű útirányjelző táblák fogják jelezni.

Az átépítés alatt nagy terhelést fognak kapni az M1-es autópályán lévő csomóponti szomszédok: a 82-es és 85-ös főúti ágak. Legfőképp a legközelebbi 82-es főút fogja nagyobb forgalmat vonzani eleinte, így nemcsak a munkaterület közvetlen közelében, hanem Szabadhegyen is torlódások várhatóak a terelt forgalom miatt. Minderre év végéig kell számítaniuk az autósoknak. – közölte Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője. Mint mondta, bár nem hozzájuk tartozik a beruházás, kérik a közlekedőket a körültekintő és türelmes vezetésre az úton lévők biztonsága érdekében.

Ezzel egy időben átépül a Szent Imre út - Szauter út körforgalom, mely a Nádorvárosi temetőnél lévő turbós körforgalmúvá alakul. A csomópont átalakítása a forgalmi sávok szűkítésével jár, illetve a közmű átépítések miatt sok lesz a félpályás lezárás. A forgalom lassulása miatt jelentős torlódások várhatóak év végéig. A torlódások miatt a megszokottnál lassabb haladásra kell számítani év végéig legfőképp Ménfőcsanak és Szabadhegy városrészekben, Győr déli szektorában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.