Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. November 04. 16:30, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Újítások a Heineken Hungária Sopronért programjában

Újítások a Heineken Hungária Sopronért programjában

Idén negyedszer indítja útjára jótékonysági kezdeményezését a Heineken Hungária Zrt.

A program célja, hogy a söripari nagyvállalat támogassa gyárainak otthont adó városok civil kezdeményezéseit és lehetőséget biztosítson a városlakóknak, hogy maguk dönthessenek a felajánlott támogatás felhasználásáról. Jelentős változás az eddigiekhez képest, hogy a támogatásra szánt összeg 2011-ben a duplájára nő és a vállalat megduplázta a kedvezményezettek számát is. Sopronban 4 millió forintot költenek két helyi szervezet támogatására.

A 2008-ban elindított jótékonysági program alappillére, hogy a Heineken Hungária felelős nagyvállalatként fontosnak tartja, hogy ne csak gyáraival, hanem társadalmi szerepvállalásával is erősítse jelenlétét a helyi közösségek életében. Ezért sörgyártásának egyik fellegvárában, Sopronban a helyi városvezetéssel együttműködve indították el jótékonysági programjukat, melyben a város civil kezdeményezéseit kívánják támogatni. A program fővédnökével, Dr. Fodor Tamás polgármesterrel évről-évre közösen választják ki azt a három civil szervezetet, amelyek közül aztán a lakosok internetes szavazás során döntik el, kik kapják a milliós nagyságrendű támogatást.

A program növekvő népszerűsége indokolttá tette, hogy a vállalat idén nagyszabású újításokat vezessen be: megduplázta a felajánlott támogatás összegét és a lehetséges nyertesek számát is. Ez számokban azt jelenti, hogy Sopronban 2 millió helyett 4 millió forint a támogatás összértéke, a három kijelölt szervezet közül ketten idén pedig biztosan nyerni fognak.

„Az újításokkal még inkább szeretnénk hangsúlyozni, hogy felelős vállalatként szívünkön viseljük a város és a helyi szerveződések jövőjét, sorsát és lehetőségeinkhez mérten maximálisan támogatjuk az ott lakók életminőségének javítását. Mindemellett természetesen a játék izgalmát, tétjét is növelni szeretnénk.” – fűzte hozzá Diós László, a Heineken Hungária Emberi erőforrás igazgatója.

A támogatásra jelölés hosszas kiválasztási folyamat, ahol számos tényező mellett figyelembe veszik a pályázók addigi tevékenységét, a városiak életére gyakorolt pozitív hatását, valamint a megjelölt célkitűzést is. Sopronban idén a három jelölt: „Alapítvány a közbiztonságért”, „Nagycsaládosok Országos Egyesületének Soproni Tagszervezete”, valamint „Sopron Városi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány”, akikre a szavazók leadhatják voksaikat.

A jelöltekre szavazni 2011. december 7-én éjfélig lehet a program hivatalos weboldalán, a www.heinekensopronert.hu címen, ahol az egyes alapítványok, illetve a megvalósítandó célok részletes bemutatása is megtalálható.

A nyeremények ünnepélyes átadására Sopronban december 15-én kerül sor.

Címkék: Heineken Hungária

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember