Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 19. 12:15, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Jön az ellenőrzés: lepecsételik a fiatalkorúakat a győri diszkórazzián

Jön az ellenőrzés: lepecsételik a fiatalkorúakat a győri diszkórazzián

Szombat éjszaka ellenőrzik először a győri szórakozóhelyeket, hogy kiderüljön, mennyire tartják be az e hét szerdán életbe lépett új kormányrendeletet. A jogszabály szigorítja a zenés, táncos rendezvények szervezését, a diszkók mű

Biztonsági terv készítése, elsősegélynyújtó és rendért felelős személyek foglalkoztatása valamint a fiatalkorúak megkülönböztetése- egyebek mellett erre kötelezi a zenés, táncos tömegrendezvények szervezőit a március 16-ától hatályos kormányrendelet. Beltéren 300 , a szabadban 1000 résztvevő felett kell engedélyt kérni. A győri szórakozóhelyek többségén, így a Mosoni-Duna-partján lévő klubban eddig is figyeltek a biztonságra. Van kiürítési terv, poroltó, tehát az új szabály leginkább plusz papírmunkát jelent majd. Szarvas Zoltán tulajdonos szerint egyébként kicsit hiányos a rendelet.

Éjszaka pecsétet kapnak a 18 év alattiak, így szűrik ki a fiatalkorúakat. A jogszabály a győri szabadtéri rendezvényeknél sem okoz plusz feladatokat, hiszen ezek szervezését eddig is szigorú rendhez kötötték. Ha egy koncertet randalírozás vagy vihar zavarna meg, azonnal tudnak intézkedni. Eddig ilyenre még nem volt Győrben példa, a tavalyi nyárzáró szuperkoncertet azonban épp a vihar miatt egy nappal el kellett halasztani.

( revitatv.hu )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.