Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Március 03. 07:14, péntek | Helyi

Jótékonysági bált tartottak

Jótékonysági bált tartottak

Első alkalommal rendezte meg a Talentum Jótékonysági Bált az MCC Győr.

Különleges és ünnepélyes estet szerveztek a Mathias Corvinus Collegium hallgatói Győrben, melynek középpontjában a találkozás és a jótékonyság állt. A bálon a Collegium tehetséges diákjai, a Széchenyi István Egyetem professzorai, a város elöljárói is tiszteletüket tették. Az este 800 ezer forintos bevételét a Gézengúz Alapítványnak ajánlotta fel a tehetséggondozó szervezet, melyet Dr. Fekete Dávid, a győri MCC képviselet- vezetője, valamint Dolmány Kíra MCC-s hallgató adott át Kovácsné Lengyel Mónikának, az intézet vezetőjének.

Kovácsné Lengyel Mónika elmondta, intézetük nagyon hálás minden egyes segítségért, hiszen egyre több a hozzájuk forduló szülő, akinek gyermeke koraszülött, idegrendszeri sérült vagy mozgásfejlődésben eltérő, veszélyeztetett gyermek. Az adományt egy speciális gép beszerzésére fordítják, mellyel minden eltöltött másodperccel javítják a koraszülöttek későbbi életminőségét.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely a fiatalok támogatása mellett nagy hangsúlyt fektet más, rászoruló szervezetek támogatására is – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:13, vasárnap | Helyi

Zöld böjt az 5T jegyében

Idén is meghirdette a „zöld böjtöt” a Pannonhalmi Főapátság.

2024. Március 03. 09:13, vasárnap | Helyi

Brutális mennyiségű elektronikai hulladékot dobnak ki a magyarok

Az elmúlt években jelentősen megnőtt az elektronikai hulladékok száma a háztartásokban, ami persze az egyre gyorsabban megjelenő és egyre modernebb kütyüknek és eszközöknek köszönhető.

2024. Március 03. 07:17, vasárnap | Helyi

Csökkent a térségünkben eltöltött vendégéjszakák száma

Csökkent a Győr-Pannonhalma térségében eltöltött vendégéjszakák száma – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

2024. Március 02. 09:16, szombat | Helyi

Fűben, fában orvosság

Több mint húszféle gyógynövényt termesztenek a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjében.