Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 03. 07:14, péntek | Helyi

Jótékonysági bált tartottak

Jótékonysági bált tartottak

Első alkalommal rendezte meg a Talentum Jótékonysági Bált az MCC Győr.

Különleges és ünnepélyes estet szerveztek a Mathias Corvinus Collegium hallgatói Győrben, melynek középpontjában a találkozás és a jótékonyság állt. A bálon a Collegium tehetséges diákjai, a Széchenyi István Egyetem professzorai, a város elöljárói is tiszteletüket tették. Az este 800 ezer forintos bevételét a Gézengúz Alapítványnak ajánlotta fel a tehetséggondozó szervezet, melyet Dr. Fekete Dávid, a győri MCC képviselet- vezetője, valamint Dolmány Kíra MCC-s hallgató adott át Kovácsné Lengyel Mónikának, az intézet vezetőjének.

Kovácsné Lengyel Mónika elmondta, intézetük nagyon hálás minden egyes segítségért, hiszen egyre több a hozzájuk forduló szülő, akinek gyermeke koraszülött, idegrendszeri sérült vagy mozgásfejlődésben eltérő, veszélyeztetett gyermek. Az adományt egy speciális gép beszerzésére fordítják, mellyel minden eltöltött másodperccel javítják a koraszülöttek későbbi életminőségét.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely a fiatalok támogatása mellett nagy hangsúlyt fektet más, rászoruló szervezetek támogatására is – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.