Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Szeptember 03. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Csáktornyai Kandalló Kft.

Kandalló és cserépkályha Győrben

Kandalló és cserépkályha Győrben

Ha Győrben kandalló építésben vagy cserépkályha rakatásban gondolkozunk, a Csáktornyai Kandalló Kft. több éves szakmai tapasztalatában bátran bízhatunk.

Szeretjük, amíg kontrolláljuk az égést, de előfordulnak esetek, amikor megfelelő szaktudás nélkül építik meg a "családi tűzhelyet", s ilyenkor a barátságos tűzből mindent elpusztító ellenség lesz. Ezért is kiemelten fontos, hogy hozzáértő szakemberrel készítessük el cserépkályhánk, kandallónk. Erre kínál megoldást a Csáktornyai Kandalló Kft. Győrben, aki évek óta cserépkályhák és kandallók építésével foglalkozik.

A ma használatos építési rendszerek, a modern szigetelések, az energiaárak emelkedése, rohanó életformánk teljesen új típusú, stílusú és rendszerű kandallókat igényelnek. Tegyünk róla, hogy az otthonunk melege valóban meghitt legyen!

Kandalló és cserépkályha építés Győrben!

Első lépésként győződjünk meg kéményünk minőségéről és állapotáról! Ez a legfontosabb, amit feltétlenül meg kell tennünk; hiszen tudjuk: a tökéletes égés alapja a tökéletes füstgázelvezetés. Amit viszont nem mindenki tud:
Sajnos a mai napig nagyon sok szabálytalan keresztmetszetű kéményt építenek.
A régi idők "egytéglása" (14×25 cm) bizony a mai szabványnak nem felel meg, azt a kéményseprő nem fogja átvenni!

A másik régi ismerős a beton tisztítóajtó. Tőle - szerencsére - búcsút kell vennünk. Ezek az ajtók nem tökéletesen zárnak, bizonyos esetekben akár ki is eshetnek a helyükről, és készülékünk fals levegőt fog szívni a nem jól záró ajtónál.

Tipikus, igen bosszantó hiba, amikor a tisztítónyílás ugyanarra az oldalra kerül, mint ahova kandallónkat, kályhánkat szeretnénk telepíteni. Ilyenkor jönnek a kényszermegoldások, de ezek mindig csökkentik kandallónk "élvezeti értékét". A tisztítóajtónak mindig hozzáférhetőnek kell lennie a kandalló beépítését követően is! Természetesen Győrben a Csáktornyai Kandalló Kft. szaktanácsokkal is segíti a leendő tulajdonosokat.

A mai napig sok megkeresést kapunk kéménybéleléssel kapcsolatban. Egy dolog bizonyos: az alumínium, az eternit, a vascső - egyik sem alkalmas szilárdtüzelésű készülékek füstgáz-elvezetésére. Ne is próbálkozzunk velük!
Sok helyen előfordul, hogy szerelt kéményre kell készülékünket csatlakoztatni. Győződjünk meg róla, hogy ennek szigetelése legalább jó minőségű bazaltgyapotból készüljön! Ennél is jobb, ha hőszigetelésként kerámiaszálas paplant használ a kémény kivitelezője. Nem szabad elfelejteni, hogy a kilépő füstgáz-hőmérsékletünk szélsőséges esetekben akár a 600 °C-t is elérheti! Ezt a magas hőmérsékletet az üveggyapot nem bírja; egész egyszerűen kiég! Ezután - hőszigetelés híján - fokozottan fennáll a tűzveszély!

Viszonylag új keletű probléma, de feltétlenül beszélni kell róla: füstgáz-elvezetés éghető anyagból készült falon át. A könnyűszerkezetes- vagy gerendaházak kandalló szempontjából igen érdekesek. Nagyon fontos, könnyűszerkezetes házaknál, hogy ezeket a csatlakozó részeket különös gonddal hőszigeteljük! Rengeteg tűzesetet okozott a megfelelő hőszigetelés hiánya!

Kandalló és cserépkályha építés szakember által Győrben

Végül a legfontosabb, ami leginkább megkeseríti a kandalló-tulajdonosok mindennapjait: az átgondolatlan, túlzott szigetelés, illetve a szellőzés hiánya. Lehet bármilyen jó kéményünk, magasságtól, keresztmetszettől, anyagtól függetlenül, megfelelő huzatunk csak akkor lesz benne, ha az általa kiszívott levegővel azonos mennyiségű friss levegő jut a házba. A ma épülő lakások annyira túlszigeteltek, hogy kandalló építése esetén fontos a külső térből az égéshez levegő bevezetése, különben a készülék nem megfelelően müködik. Fontos még, hogy a megfelelő keresztmetszetű kéményre a megfelelő készüléket csatlakoztassuk!

Hiányos szellőzés mellett még van pár "ellenség", ami megkeserítheti a mindennapokat. Ilyen bármely elektromos készülék, amely a környezeti légnyomáshoz képest negatív nyomást hoz létre a lakásban. Ezek elsődlegesen a konyhai páraelszívók és a központi porszívók, amelyeket ha működésbe hozunk, szellőzés hiányában a kéményeinkben visszaáramlás jön létre.
Egy, a légnyomáskülönbségre nyitó szellőzőrács beépítésével a probléma megoldódott. Azonban tudnunk kell, hogy nem megfelelő szellőzés esetén nyílt égésterű készülékünk életveszélyes is lehet A megfelelő szellőzésre nem lehet elég hangsúlyt fektetni! Kandalló mellé mindig tervezzünk megfelelő szellőző-rendszert!!

Cím:Győr, Álmos u.10.
Fax: +36-96/447-502
Mobil: +36-30/939-0044
+36-30/640-4492
Web: www.csaktornyaikandallo.hu
E-mail: csaktornyai@t-online.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?