Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. December 08. 09:14, péntek | Helyi

Két nap is meglepték a gyerekeket a győri Bringás Mikulások

Két nap is meglepték a gyerekeket a győri Bringás Mikulások

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri szervezete december 5-én és 6-án is kedves programmal készült a „jógyerekeknek”.

A Bringás Mikulások az első napon a Família Nagycsaládosok Egyesületével együttműködve láttak vendégül 25 győri gyerekeket és szüleiket, majd másnap, a friss hóesésben nyeregbe pattanva, biciklin kedveskedtek apró ajándékokkal a városi járókelőknek.


Jól sikerült a gyűjtés
-A hobbikerékpárosok kétnapos akcióját jótékonysági gyűjtés előzte meg, amelyet a helyi médiumokban, illetve közösségi oldalakon tettünk közzé – mondta Tömböly Tamás a HOK elnöke. – Ennek eredményeképpen Mikulás nap előestéjén, 5-én a Vendelin Pub feldíszített nagytermében vendégül láthattunk a győri Família Nagycsaládosok Egyesülete által delegált negyven főnyi gyereket és szüleiket. Bevallom, nagy izgalommal készültünk az eseményre, hiszen ez volt az első Mikulás ünnepségünk, de úgy érzem, nem vallottunk szégyent.

Hamisítatlan Mikulásváró ünnepség sok vidámsággal
A Bringás Mikulások első programja valóban nagyszerű hangulatban zajlott. A szép számban megjelent gyerekeket és szüleiket limonádéval és ropogtatni valóval fogadták, majd Tömböly Tamás ünnepi verssel nyitotta meg az eseményt. Ezt követően Sík Frida a Győri Nemzeti Színház színésznője egy kis közös éneklésre invitálta a gyerekeket. Az este tetőpontján természetesen megérkezett a Mikulás is, aki édességgel, míg segítői plüssfigurákkal kedveskedtek a jógyerekeknek. Az esemény vendégeként megjelent Malasits Zsolt győri festőművész, aki minden gyereknek erre az alkalomra készült, dedikált ünnepi képeslapot adott át. A lassan tovább induló Mikulást a gyerekek dallal búcsúztatták, majd véget ért a meghitt ünnepség. És még mindig csak december ötödike volt…

-Kijelenthetjük, hogy nagyszerűen sikerült a Bringás Mikulások első ilyen jellegű rendezvénye – összegezte a tapasztaltakat Tömböly Tamás. – Csodás érzés volt látni a sok vidám gyermeket, akik minden figyelmességünket nagy örömmel, lelkesedéssel fogadták. Úgy gondolom, bicajosainkkal valami újat, hasznosat, jót hoztunk létre, és remélem, jövő ilyenkor is megtaláljuk az utat a legkisebbekhez.

Bringás Mikulások nyeregben
Másnap, december 6-án, Miklós napján, délelőtt 10 órakor jótékonykodni kívánó győri hobbikerékpárosok maroknyi csapata gyülekezett a győri Vásárcsarnok előtt. Hamarosan megérkezett Tömböly Tamás is talpig Mikulásban, majd szétosztotta a muníciót a pirosba öltözött Bringás Mikulások között. Az eseményen a helyi média képviselői is megjelentek, hogy rögzítsék az első győri Bringás Mikulások utcai akcióját. A hobbimikulások hamarosan felkerekedtek, és Nádorvároson keresztül megindultak, hogy apró édességeket, képeslapokat osszanak szét a behavazott városban közlekedő gyerekeknek és szüleiknek.

-A győri hobbikerékpárosok számára nem ismeretlen a jótékonykodás, az adakozás – fűzte hozzá Tömböly Tamás a Bringás Mikulás rendezvényeinek főszervezője. – Gyerekeknek adni, örömet szerezni pedig különösen felemelő, csodálatos érzés. Remélem, a Bringás Mikulásokkal hagyományt teremtettünk városunkban, és jövő ilyenkor még több bicajossal, követőnkkel, partnerünkkel tehetünk jót a gyerekekért, családjaikért.

Figyelem! A gyűjtés folytatódik december 10-ig

A győri hobbikerékpárosok a gyűjtés során megmaradt édességeket és játékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központja és a Győri Egyházmegyei Katolikus Karitász karácsony előtt fogja továbbítani a leginkább rászoruló családoknak, gyerekeknek.

Az adakozni kívánó győriek ajándékaikat még eljuttathatják az alábbi két helyre:

  • Vendelin Pub, Győr, Szent István út 21. (nyitvatartási napokon)
  • Malasits Galéria Győr, Király utca 18. (a +36 20 973-9893-as mobilszámon való egyeztetéssel)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.

2024. Február 22. 08:12, csütörtök | Helyi

Filmbe illő autó üldözés volt Győrben – Videóval

Akciófilmbe illő jelenetnek lehettek tanúi nyáron a győriek: egy drog hatása alatt álló férfit csak hosszas üldözés után sikerült elkapni a rendőröknek. Videóval!

2024. Február 22. 07:15, csütörtök | Helyi

Ismét a bérekről tárgyaltak a győri Audiban

Február 19-én ismét egy asztalhoz ültek az Audi Hungaria és az autógyár szakszervezetének képviselői.

2024. Február 21. 09:13, szerda | Helyi

Amikor a robotika szak hasznosul a mezőgazdaságban

A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának tudóscsoportja fejlesztette ki azt a kisméretű mezőgazdasági robotot, amely mesterséges intelligencia alkalmazásával új szintre emeli a mezőgazdasági munkálatokat.