Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 14. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Két nap múlva vége a tanításnak, megkezdődik a vakáció

Két nap múlva vége a tanításnak, megkezdődik a vakáció

Idén hivatalosan június 15-én zárul a tanév az ország általános és középiskoláiban. Az oktatási államtitkárság adatai szerint nappali rendszerben mintegy 1, 3 millió diák ült az iskolapadban, a közoktatásban pedig több mint 176 ezer

Csütörtökön hivatalosan is megkezdődik a nyári szünet minden általános és középiskolásnak. Ebben az évben a diákok 183 napot jártak suliba, nem csoda, hogy nagyon várják már a szünetet.

Az oktatási államtitkárság adatai szerint nappali rendszerben 1, 3 millió diák ült az iskolapadban, míg a felnőttoktatásban további 74 - 75 ezren vettek részt. Most azonban itt a szünidő, a gyerekekre pedig rengeteg kaland vár. Számtalan tábor és program lesz a következő két és fél hónapban, de érdemes odafigyelni azokra is akiknek szülei az egész nyáron kénytelenek dolgozni. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete arra hívja fel a figyelmet, hogy a települési önkormányzatoknak kötelező feladata, hogy a vakáció idején is gondoskodjanak a dolgozó szülők csemetéiről. A következő tanév majd csak szeptember elsején, egy csütörtöki napon kezdődik, míg utoljára 2012. június 15 - én kell, majd suliba menni. Az őszi szünet november 2 - től 5 - ig, a téli pedig december 22 - től január másodikáig tart majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.