Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. November 11. 10:25, péntek | Helyi
Forrás: LWp Kommunikáció

K&H gyógyvarázs: újra meséltek a diákok a Petz Aladár kórház kis betegeinek

K&H gyógyvarázs: újra meséltek a diákok a Petz Aladár kórház kis betegeinek

Második alkalommal látogatták meg a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai a Petz Aladár Kórház kis betegeit.

Az első alkalom megilletődöttsége után a diákok immár otthonosan mozogtak a kórházban, és még több pozitív élménnyel gazdagodtak.

„A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak.” – mondta Kiss Gy. Etelka, a K&H Bank a K&H Bank lakossági fiókcsoport vezetője.

A Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai számára a meseolvasó kisdoktorok program a gimnáziumi éveik egyik meghatározó élményévé vált. A visszajelzések alapján több diák döntött úgy, hogy folytatja a meseolvasást és a jövőben önállóan is ellátogat a kórházba, hogy könnyebbé tegye az ott gyógyuló kicsik mindennapjait.

„Azért csatlakoztunk a K&H gyógyvarázs programhoz, mert úgy gondoljuk, hogy ebben az életkorban a mások iránti figyelem, az önkéntesség különösen fontos, és az iskola is erre próbálja nevelni a gyerekeket. A meseolvasáshoz hasonló alkalmak segítik a munkánkat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a diákok átéljék az önzetlenség örömét.” - mondta Kollár Ágnes, a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola tanára.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el "meseolvasó kisdoktorok" szórakoztató programelemét, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyermekeknek. 2011 az önkéntesség éve, ezért a program különösen aktuális a közreműködő diákok és iskolák számára. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van. Emellett pedig segít, hogy azok a kicsik, akik a kórházban gyógyulnak, egy kis időre elfelejtsék nehézségeiket és együtt izguljanak, nevessenek a mesék szereplőivel.


a K&H gyógyvarázs programról:
A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

Címkék: K&H gyógyvarázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember