Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Február 27. 12:08, hétfő | Helyi

Kibővül a Püspükvár alatti sétány játszótér épül a területen

Kibővül a Püspükvár alatti sétány játszótér épül a területen

A győri Püspökvár Dunakapu tér felé eső fala alatt lévő, eddig rendezetlen terület jobb kihasználása érdekében a város önkormányzatának döntése alapján köztéri építési munkák kezdődtek meg

a Győr-Szol Zrt. koordinálásában és a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében. A Mosoni-Duna és a Rába folyók mederrendezése keretében kialakított többcélú padkák megépítése után az említett területen a meglévő, terméskő burkolatú sétányok átalakítására valamint új sétányok, zöldterület és játszótér építésére kerül sor.

A projekt I. ütemének kivitelezési munkái során térkő burkolatú, három méter széles szervizút épül a Móricz Zsigmond rakpart irányából, a Kossuth hídra kanyarodó közúttól a területen lévő Rábatext Horgász Egyesület telkéig, valamint egyrészt a már meglévő sétány kibővítésével másrészt új sétányrészek kialakításával a területet a rakparttal összekötő térkő burkolatú utak készülnek, összességében mintegy 1650 négyzetméternyi felületen. A sétányra 20 darab padot és 14 darab szemétgyűjtőt helyeznek ki. A Rábatext Horgász Egyesület területe mellett rekortán burkolatú játszótér készül. A játszótéren öt, részben a víz közelségére utaló játszótéri eszköz (hajót formázó mászóka, rugós kacsa, illetve földbe süllyesztett trambulin, hagyományos hinták és mérleghinta) nyújt szórakozási lehetőséget a gyerekeknek. A játszótér mellett ivókút és kerékpártámaszok is kialakításra kerülnek. A sétálóutak közötti részeken virágos szigeteket valamint zöldterületet alakítanak ki, melynek locsolását automata öntözőrendszer biztosítja.
A tervezett sétányok valamint a játszótér közvilágítását a Móricz Zsigmond rakparton található oszlopokkal összhangban lévő négy méter magas oszlopokról LED-es fényforrások biztosítják. A projekttel összefüggésben díszvilágítást kap a várfal is. A közvilágítással kapcsolatos munkákat Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete koordinálja.
A gépkocsik behajtása valamint a területen történő parkolás ezentúl sem lesz megengedett, erre jelzőtáblák figyelmeztetik az autósokat.
A sétányok kivitelezési munkáit február közepén megkezdődtek. A munkák befejezési határideje május 30.
A sétányok, a játszótér, a zöldterületek kialakításának beruházási költsége nettó 75 millió forint, a közvilágítás kialakítása nettó 39 millió forintba kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.