Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Május 28. 15:10, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Kifogyhat a miseborból a venezuelai katolikus egyház

Kifogyhat a miseborból a venezuelai katolikus egyház

Kifogyhat a miseborból a venezuelai katolikus egyház, mert szerte az országban hiány van egyes fogyasztási cikkekből, egyebek közt borból.

Roberto Lucker egyházi szóvivő a BBC-nek azt mondta, hogy már csak két hónapra elegendő a meglévő készlet, Venezuela egyetlen bortermelője pedig közölte, hogy nem tudja folytatni tevékenységét, mert egyes hozzávalókból importra szorul, a behozatal pedig nehézségekbe ütközik. Lucker arra nem tudott felelni, hogy egyháza megengedheti-e magának a borimportot, megjegyezte viszont, hogy nem csupán a miseborellátással van gond, hanem a szertatásokhoz szükséges kenyérrel is, mivel nincs elég liszt.

"Itt nem termesztenek búzát, csakis külföldről szerezhető be" - mondta a szóvivő.A BBC megjegyezte, hogy krónikus hiány van vécépapírból is, és a múlt héten a venezuelai parlament jóváhagyta több millió tekercs importját.

Címkék: hiánycikk, misebor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.