Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 21. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kisfaludy Anett is bemutatkozhat a magyar női kézilabda-válogatottban

Kisfaludy Anett is bemutatkozhat a magyar női kézilabda-válogatottban

Zácsik Szandra nélkül készül a húsvéti Batta-kupára a magyar női kézilabda-válogatott. A ferencvárosi játékos gyomorpanaszok miatt került ki Mátéfi Eszter keretéből. Az együttes többi játékosa a tatai edzőtáborban készül a holla

Csapatunk a németek elleni, júniusi világbajnoki selejtezőre készül, ennek egyik állomása a hét végi, százhalombattai nemzetközi torna. A húsvéti erőfelmérőn Hollandia és Brazília vár a lányokra. Egyik csapat sem nevezhető könnyű edzőpartnernek.

Görbicz Anita irányító: "Az utóbbi években elég könnyű ellenfelekkel játszottunk az ilyen kupákon. Biztos, hogy ennek is megvolt az előnye, de úgy hiszem, hogy volt hátránya is, és most legalább a hollandok és a brazilok ellen ki fog derülni, hogy tényleg milyen állapotban van a csapat."

A Batta-kupa az utolsó jelentős felkészülési állomás a júniusi, németek elleni párharcok előtt. Nagy a tét: a balingeni és győri ütközet vesztesének nem marad esélye kijutni a 2012-es londoni olimpiára.

Kovacsics Anikó irányító: "Rövid távú célunk van, a németek elleni selejtezőn való továbbjutás. A két selejtező mérkőzésen mindenképpen olyan eredményt kell elérni, hogy tovább lépjünk, mert csak utána lehet beszélni a továbbiakról, mert ha nem sikerül, akkor elég hosszú ideig nem lehet majd komolyabb helyekre eljutni."

Az újoncként pályára lépő Kisfaludy Anettől és Rédei-Soós Viktóriától is jó szereplést vár Mátéfi Eszter.

Kisfaludy Anett beálló: "Most sajnos Zácsik Szandra betegsége miatt kiesett, szerintem ő nagyon hiányozni fog, de szerintem jó kis keretünk van, jó társaság, úgyhogy pótolni tudjuk majd, remélem."

Ugyan a ferencvárosi játékos nem lehet ott a hét végi találkozókon, de visszatér a keretbe Hornyák Ágnes, Herr Anita és Ferling Bernadett is.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány: "Legutóbb decemberben játszottunk tétmeccset, és hát jó, hogy edzegetünk, meg a klubokban a lányok játszanak ugyan meccseket, de itt az összeszokottságnak nagyon nagy szerepe van, valamint a németek ellen már szép lassan közeledik a célegyenes, és addigra feltétlenül védekezésben, támadásban, lerohanásban ott kell lenni, tehát ezeket a dolgokat be kell gyakorolni."

Válogatottunk szombaton Dabason lép pályára Hollandia, majd vasárnap Százhalombattán Brazília együttese ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.