Városlista
2024. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2012. December 15. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kiszorul Kínából a Google?

Kiszorul Kínából a Google?

Nehezen boldogul kínai versenytársaival szemben az amerikai Google. A zenei honlapja után immár a vásárlóknak szóló keresőoldalát is bezárni kényszerült az amerikai keresőóriás. A Google a blogján jelentette be a lépést, indoklása szerint azért, mert az online vásárlói szolgáltatás nem érte el azt a hatást, amelyet elvártak tőle.

Virágzó piacról szorult ki a Google: Az első félévben minden rekordot megdöntve és várakozást felülmúlva 512 milliárd jüan, nagyjából 18 ezer milliárd forint volt az elektronikus csatornákon lebonyolított kereskedelmi tranzakciók értéke Kínában, ami csaknem 47 százalékos növekedésnek felel meg. Egy felmérés szerint a kínai elektronikus kereskedelmi tranzakciók értéke 2015-re elérheti a kétezer milliárd jüant, és ezzel a kelet-ázsiai ország világelsővé válhat az internetes eladások piacán. A Google a jövőben az internetes fogyasztók helyett a vállalatoknak szánt hirdetési szolgáltatásokra fókuszál majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 23. 03:08, péntek | Külföld

Ukrán támadás süllyesztett el egy üzemanyagot szállító vasúti kompot

Elsüllyesztett az ukrán hadsereg csütörtökön egy vasúti kompot, fedélzetén 30 üzemanyagtartállyal, a Krasznodari területen lévő Kavkaz kikötőben.

2024. Augusztus 20. 06:17, kedd | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: Netanjahu elfogadta az amerikai áthidaló javaslatot

Antony Blinken amerikai külügyminiszter izraeli tárgyalásai után a médiának adott hétfői nyilatkozatában bejelentette:

2024. Augusztus 19. 11:26, hétfő | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: a jelenlegi tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Jichák Hercog izraeli államelnökkel folytatott hétfői megbeszélésén kijelentette, hogy a jelenlegi tűzszüneti és túszcsere tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére.

2024. Augusztus 16. 07:48, péntek | Külföld

Andrzej Duda: fegyverkezni kell, hogy senki se merje megtámadni Lengyelországot

A történelem és a mostani ukrajnai háború tanulsága az, hogy fegyverkezni kell, nehogy valaki meg merje támadni Lengyelországot