Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. November 15. 15:54, hétfő | PR
Forrás: (x) - fotó: unsplash.com

Klasszikus vagy tolóajtók: Melyiket válasszuk?

Klasszikus vagy tolóajtók: Melyiket válasszuk?

A beltéri ajtók ma már sokféle kivitelben, színben és dekorációban kaphatók. Azonban leegyszerűsítve klasszikus és tolóajtókra oszthatók. Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajtót otthonunkba, és melyek az aktuális trendek?

Belső tolóajtók

Az elején meg kell említeni, hogy a megfelelő ajtó kiválasztásakor figyelembe kell vennie a helyet, ahová szeretné elhelyezni. Ha kis lakása van, és inkább minden négyzetcentiméterért használni szeretne, akkor a tolóajtó a megfelelő választás.

A tolóajtók nagy előnye a megfizethetőségük, valamint a színek, anyagok és formatervek széles választéka. A beszerzési ár az ajtó típusától és a kivitelezés bonyolultságától függ. Ez szorosan összefügg azzal a kérdéssel, hogy a falba vagy a falra szeretné-e helyezni őket.

Tolóajtók a falon

Ha a falra szerelt opciót választja, ez valójában egy sínpályán mozgó panel, és olcsóbb megoldás, mint a falra szerelt ajtó. A sínt ezután leggyakrabban mennyezetre vagy falra szerelik.

Ha ezt a lehetőséget választja, ne feledje, hogy az ajtó környezetében nem tud bútorokat elhelyezni, vagy képekkel díszíteni a falat.

Tolóajtók a falban

A második lehetőség ezután egy ajtó, amelyet a falban elhelyezett építési házban helyeztek el. Egy ilyen módosítás azonban csak akkor jöhet szóba, ha felújítás előtt áll, mivel a speciális zseb közvetlenül a válaszfalba kerül, és azt a kérdéses fal építése során kell felszerelni.

A falba épített tolóajtók számos előnnyel járnak - nem állnak útban, nem kell foglalkoznia a körülöttük lévő térrel, és az ajtólaphoz speciális lengéscsillapítót is beszerezhet.

Klasszikus beltéri ajtók

Ha Ön nem küzd a helyhiánnyal otthonában, akkor szerencséje van, és a klasszikus ajtók is tökéletesen megfelelnek. Más szóval, semmi sem akadályozza meg, hogy egy klasszikus ajtót válasszon, amelynek nyitásához és zárásához helyre van szüksége.

Nagy előnyük, hogy könnyen felszerelhetőek, és a jövőben könnyen lecserélheti őket egy új, modernebb típusra. További előnyük, hogy könnyen lezárhatók, így nem kell aggódnia amiatt, hogy gyermekét például más szobákból érkező zajok ébresztik fel álmából.

Milyen ajtók vannak mostanában divatban?

Az ajtó kiválasztásakor választhatja a klasszikus tömör fát, de választhat laminált, fóliázott vagy üvegezett változatot is. A dekoratív fém fogantyúkkal kombinált fadíszek szintén nagyon népszerűek. A minimalizmus és az egyszerűség szintén nagyon kedvelt. A fehér ajtók fekete fogantyúkkal kombinálva, vagy a tömör sínpárral ellátott fa ajtók igen gyakori választásnak számítanak.

Címkék: tolóajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.