Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2016. Szeptember 05. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: Szeged ma - V, fotó házipatika.hu

Kokainnal kereskedő győri és szegedi lakosok ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

Kokainnal kereskedő győri és szegedi lakosok ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három személlyel szemben, akik kokain-kereskedéssel, illetőleg fogyasztással voltak érintettek.

A vádirat szerint a vádlottak 2013 őszén ismerkedtek meg Győrben egy bevásárlóközpontban – közölte Kopasz Zsolt főügyész. Ennek során az I. rendű vádlott kokaint értékesített 20.000.-Ft értékben szegedi vádlott társának, illetőleg megadta a telefonszámát is annak érdekében, hogy ha a jövőben kokainra van szüksége, keresse őt. A felhívásnak megfelelően 2014 folyamán három alkalommal vásárolt az I. rendű vádlottól társa grammonként 20.000.-Ft-ért kokaint, végezetül 2014. november hónapjának elején az I. rendű vádlott győri lakásán került átadásra 80 gramm és mintegy 1.6 millió forint értékű kokain.

A vádlott társtól történt kokain megvásárlását követően a szegedi lakhelyű vádlott kipróbálta az anyagot, majd személygépkocsival Szegedre indult. Őt még aznap este Szegeden közúti ellenőrzés alá vonták, ahol feltalálásra került a korábban megvásárolt kokain. Ezt követően mind a kábítószert árusító vádlottat, mind pedig az azt birtokló vádlottat előállították. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az I. rendű vádlott által értékesített kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség további egy személyt vádol kábítószer kereskedelem vétségével, aki a szegedi lakhelyű vádlottól vásárolt és értékesített tovább kokaint Szeged területén, zömében szórakozóhelyeken.

A Csongrád Megyei Főügyészség az I. rendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével, a tőle vásárló férfit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntettével, továbbá kábítószer kereskedelem vétségével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, míg a tőle Szegeden vásárló társukat kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja.

A vádlottak közül egy személy előzetes letartóztatásban, egy személy lakhelyelhagyási tilalom alatt, további egy vádlott pedig szabadlábon várja a Szegedi Törvényszék ítéletét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 09:14, szombat | Helyi

Átadták a Gönyű – Vének közötti torkolati műtárgyat

Ünnepélyes szalagvágással és hajózással adták át a Győr-Gönyű kikötő szomszédságában megépített vízszint szabályozó kaput.

2022. Június 25. 08:26, szombat | Helyi

Fókuszban a munkaerőpiac

Megjelent az Erőforrás Térkép.

2022. Június 25. 07:15, szombat | Helyi

Nyáron fokozott figyelmet igényelnek a házi kedvencek

Fokozott figyelemre intenek az állatorvosok a nyári meleg miatt.

2022. Június 24. 09:15, péntek | Helyi

Hét héten át várja a tábor a fiatalokat

Hét héten keresztül napközis kajak-kenu tábor várja a fiataloknak hétfőtől az győri kajak-kenu telepen.