Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Február 06. 15:48, kedd | Belföld

Kórházban ápolják Mészöly Kálmánt

Kórházban ápolják Mészöly Kálmánt

Agyvérzés gyanújával, kétoldali tüdőgyulladással és súlyos szívgondokkal vitték kórházba az idei az Év sportolója-gálán MLSZ-életműdíjjal kitüntetett korábbi klasszis Vasas-labdarúgót, volt szövetségi kapitányt.

Mészöly Kálmánt az intenzív osztályon ápolják.

Vasárnap szállították kórházba, az első hírek agyvérzés gyanújáról szóltak, de a később elvégzett vizsgálatok szerint a Vasas és a magyar válogatott legendás játékos rosszullétét kétoldali tüdőgyulladás okozta. Emellett az is kiderült, hogy Mészölynek a szívével is probémái vannak.

Mészöly Kálmán fia, Mészöly Géza a Blikknek adott tájékoztatást édesapja állapotáról.

„Apu nagyon rosszul volt, amikor a János kórházba vitte a mentő, az orvosok agyvérzésre gyanakodtak, és rengeteg vizsgálatot elvégeztek rajta, hogy megtudják, konkrétan mi a baj, aztán kiderült, szerencsére nincsen sztrókja, hanem egy bakteriális vagy vírusos megbetegedés következtében tüdőgyulladást kapott, s ettől nagyon legyengült a szervezete.”

A klinikán szívkatéterezést végeztek, amely során megállapították, hogy a koszorúerei nagyon rossz állapotban vannak, s nem kizárt, hogy a közeljövőben súlyos szívműtét vár rá. Köztudott, hogy a legendás játékos és edző az elmúlt években többször is kórházban volt. Két alkalommal komplikált, több órán át tartó urológiai műtéten esett át, de a keringésével is többször volt már baj.

Ezek után jött a rosszullét és a megdöbbentő diagnózis – de az egykori szövetségi kapitány nagy harcos, amit mindig is bebizonyított a pályán és azon kívül is. A legfrissebb hírek szerint Mészöly Kálmán a körülményekhez képest jól van, a szívklinikán folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll, ám egyelőre megjósolhatatlan, mikor hagyhatja el a kórházat.

Forrás: index.hu; nemzetisport.hu

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI -Mészöly Kálmán az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal