Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 08. 09:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kormánytámogatással bérlakásokat vehet a jövőben Győr és Mosonmagyaróvár

Kormánytámogatással bérlakásokat vehet a jövőben Győr és Mosonmagyaróvár

Új lakóépületek építéséhez és használt lakások vásárlásához is vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az államtól a jövőben azok az önkormányzatok, amelyek területén 2011. január 1-je és 2013. december 31-e között legal

"Minden évben bővíteni szeretnénk a lakásállományt, idén 10-15 lakást tudunk átépíteni, építeni, ha ezt egy kicsit növelni tudjuk, akkor megpróbáljuk utolérni az igényeket" - mondja a tatabányai alpolgármester.

Tatabányán ezer új munkahely jön létre a Samsung és a Henkel beruházásaival. A két világcég üzemcsarnokai már tető alatt vannak az ipari parkban, és folyik a munkaerő toborzása is. Ugyan 150-200 üres lakás van a városban, de ezek többnyire felújításra szorulnának, az önkormányzati bérlakásokért pedig már most is sokan állnak sorban.

Bereznay Csaba alpolgármester, Tatabánya, Fidesz-KDNP: "Utoljára 2002-2003-ban, az első Széchenyi Terv hatására sikerült állami pályázatokat nyernünk ahhoz, hogy tudjunk ilyen bérlakásokat építeni, azóta pályázati kiírás nem volt, no meg önerőből sem tudtunk építkezni, úgyhogy nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek."

"Mintha Mosonmagyaróvár számára találták volna ki" - vélekedett a kormányrendeletről Nagy István. A 32 ezres Mosonmagyaróváron május végén adják át az indiai SMR visszapillantó-tükör gyárát, és elkészült a gumiabroncsokat gyártó Continental logisztikai üzeme is. Még idén félezer új állás jön létre.

Nagy István polgármester, Mosonmagyaróvár, Fidesz-KDNP: "Abban gondolkodtunk, hogy valamilyen munkásszállókat kell építeni ahhoz, hogy a Mosonmagyaróvárra érkező munkavállalókat fogadni tudjuk, hogy munkába tudjanak állni. Majd amikor azt látják, hogy ez a hely stabil és jó megélhetést biztosít számukra, akkor tudjuk egy bérlakás-programba bevonni ezeket az embereket."

252 milliárd forintos fejlesztésével Győrben közvetlenül 1800, közvetetten 15 ezer új munkahelyet hoz létre az Audi. A városnak ugyan 4000 önkormányzati bérlakása és ezer üres ingatlanja van, de ez az állomány nem elég, és részben telített is.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "Győrben nagy lakásépítkezések voltak, elsősorban beruházók részéről, akik aztán a válság következtében ezeket a lakásokat nem tudták eladni. Van közöttük félig befejezett, szerkezetkész lakás, ha ez a lehetőség megnyílna, mi mindenképp ezen lakások között körülnéznénk, és ezekből vásárolnánk."

A szükségletek felmérésében Győrben a munkaügyi központ is segít: a megyeszékhely 20 kilométeres sugarú körzetében felmérik a kistelepülések ingatlan- és albérlet-kínálatát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.