Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2017. Január 15. 09:42, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Köszönet és elismerés

Köszönet és elismerés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara működésének két meghatározó személye Mihalicz Antal, a kamara korábbi elnöke és Dinnyés Előd, a kamara korábbi titkára a tavalyi év végén elköszönt a szervezettől.

Mindketten több mint egy évtizedig töltötték be tisztségüket.

Elhivatottan végzett munkájukért a megyei önkormányzat is kifejezte köszönetét, Németh Zoltán január
13-án hivatalában fogadta a két személyt. A kötetlen, baráti találkozó keretében a megyei önkormányzat elnöke megyei elismeréseket adott át:

Dinnyés Előd a kamara 2005-2016. közötti titkára „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Gazdasági Tagozata” elismerését vehette át.

Indoklásként elhangzott, hogy a díjazott „tevékenységével hozzájárult a kamarai mozgalom megyei presztízsének növeléséhez; munkájával elérte, hogy megyei szinten a gazdasággal összefüggő kérdésekben a kamara kikerülhetetlen legyen. A vállalkozások érdekében gyümölcsöző kapcsolatokat alakított ki a társszervekkel, a közös gondolkodás eredményeként erősödött a megye településeinek, oktatási intézményeinek és vállalkozásainak kapcsolata.”

Mihalicz Antalnak a kamara és a megyei önkormányzat közötti korrekt és eredményes együttműködésért, a tisztelet és a köszönet kifejezéseként Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérmét és díszoklevelet nyújtott át Németh Zoltán.

A díszoklevélre az alábbi szöveg került: „Mihalicz Antal úrnak, a kamara elnökeként 12 éven át elkötelezetten, kimagasló szakmai tudással, a megye gazdaságfejlesztése és a vállalkozói szféra erősítése érdekében végzett munkássága elismeréseként, a tisztelet és a köszönet kifejezéseként, Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérmét adományozzuk.”

A kötetlen beszélgetés során Németh Zoltán elnök hangsúlyozta, hogy a megyei kamara és a megyei önkormányzat közötti együttműködés már régóta fennáll, de az utóbbi négy évben lett még intenzívebb, a két szervezet természetes szövetségessé és partnerré vált. Ennek alapvető okaként a megyei önkormányzat feladatellátásában bekövetkezett jelentős változások állnak. Tudva lévő, hogy a megyék a területfejlesztési, területrendezési feladatok címzettjei lettek 2012 elejétől fogva. A partnerség a megyei területfejlesztési program, a megyei integrált területi program kidolgozásában, valamint konkrét EU-s pályázatok kapcsán nyilvánult meg, ez utóbbira példaként a megyei foglalkoztatási paktumprojektet emelte ki az elnök.

A vendégek mindegyike örömmel és köszönettel vette az elismerést. A két szervezet közös munkáját ők is eredményesnek látták, mind a vezetők, mind pedig a munkatársak operatívan tudtak a célok érdekében sikeresen együtt dolgozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.