Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 01. 16:25, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Vácon nyert az Eger ellen a bajnok Győr

Labdarúgó NB I - Vácon nyert az Eger ellen a bajnok Győr

Győzelemmel fejezte bajnoki menetelését a Győri ETO FC: az elsőségét korábban bebiztosító csapat 3-2-re nyert Vácon a már kiesett Eger ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának szombati első mérkőzésén.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a villanyvilágítás hiánya miatt nem adta meg a licencet az Egernek a hazai meccsekre, ezért a bajnokságban nem szerepelhetett saját otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten a Vasas stadionjában, majd Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.
OTP Bank Liga, 30. forduló:
Egri FC-Győri ETO FC 2-3 (1-2)
-------------------------------
Vác, 200 néző, v.: Szőts
gólszerző: Németh N. (4.), Farkas Á. (72., 11-esből), illetve Kalmár (12.), Pilibaitis (18.), Pátkai (83.)
sárga lap: Vidovic (58.), Németh N. (94.), illetve Lang (22.), Novák (59.), Pátkai (73.)

Eger:
-----
Brljak (Palásthy, 61.) - Kasza, Vidovic (Fenyvesi, 68.), Katona A. - Kabele, Albert (Szabó B., 83.), Zvara, Németh N., Farkas Á. - Buac, Horváth Z.

Győr:
-----
Kamenar - Takács Á., Had, Stanisic, Dinjar - Kalmár, Nicorec (Matetits, 70.), Pilibaitis, Pátkay, Tokody (Lang, 5.) - Varga T. (Novák, 58.)

Egy szép fejesgóllal gyorsan vezetést szerzett az Eger, ezt követően azonban egyértelmű fölénybe került a korántsem megszokott összeállításában szereplő, több meghatározó játékosa nélkül felálló vendégcsapat. A győriek sokat kezdeményeztek, helyzeteket alakítottak ki, ennek eredményeként 14 perc alatt fordítottak. A folytatásban is diktálták a tempót, de újabb gólt már nem értek el, a játékrész végére pedig vissza is esett az iram.
A második félidőre felbátorodott az Eger, ellenakcióival eljutott a győri kapuig, s egy - lökés miatt megítélt - 11-esből egyenlített. A Győr azonban a hajrában megint aktívabbá vált, s szöglet után, fejessel megszerezte a győzelmet.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.