Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 05. 14:51, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Larviki formát vár csapatától vasárnap Lipcsében is Konkoly Csaba

Larviki formát vár csapatától vasárnap Lipcsében is Konkoly Csaba

Szombaton reggel hét órakor útra kelt Lipcsé be a Győri Audi ETO együttese. Este már edzést is vezényel Konkoly Csaba (képen) a lányoknak, hogy aztán vasárnap 14.30-tól ismét megmérkőzzenek a felek.

handball.hu: Meg tudtátok tartani a Larvik ellen mutatott szenzációs formátokat az elmúlt két hétben?

Konkoly Csaba: Mind a fejekben, mind pedig a lábakban úgy készültünk, hogy meg tudjuk tartani. Hogy ez hogy sikerült, az értelemszerűen a következő BL-mérkőzésen fog megmutatkozni. Igyekeztünk hasonló felkészüléssel, edzésmunkával és elméleti felkészüléssel, videózásokkal tartani a továbbiakban is a tüzet.

handball.hu: A szurkolók szerint az a csapat, amely a BL legnagyobb favoritjának tartott Larvikot ilyen magabiztosan legyőzi, talán a sorozat fő esélyesévé lépett elő. Te ezt hogy látod?

Konkoly: A szurkolók sok mindent mondanak. Amikor a Lipcse ellen nyögvenyelősen nyertünk, akkor sehová se tettek bennünket, most pedig feltornásztuk a tippmixes esélyeket magunk mellett. A viccet félretéve, az a lényeg, hogy még nagyon messze van a sorozat vége. Még három igen fontos mérkőzésünk hátravan, hogy megszerezzük a csoport első, vagy második helyét, tehát továbbjussunk. A két legfontosabb meccs pedig ezután az elődöntőbe, majd a döntőbe jutásért zajlik, a finálé pedig ismét a pillanatnyi formaidőzítés kérdése, ahol apró nüanszokon múlnak a dolgok. Ettől függetlenül a csapat önbizalmának, és a felkészülés eredményességébe vetett hitének nagyon jót tett a Larvik elleni győzelem, de itt pontot teszünk, megállunk, mert szeretnénk a földön maradni. Tudjuk, hogy a Larvik nem fog mindig így játszani, mert annál jobb csapat, hogy ekkora legyen köztünk a különbség, erre választ adhat az itthoni visszavágó, ahová biztosan jóval felkészültebben fognak érkezni.

handball.hu: Vasárnap azzal a Lipcsével találkoztok, amellyel Győrben már megmérkőztetek. Hogyan emlékszel vissza arra a találkozóra?

Konkoly: Úgy, hogy nem igazán voltunk taktikailag a topon. Nem sikerült azokat a feladatokat végrehajtanunk, amelyeket elképzeltünk és megbeszéltünk. Ennek a sikertelenségnek köszönhetően aztán egy szorosabb hazai mérkőzést játszottunk. Nem magyarázkodásképpen, de a Lipcse nagyon fegyelmezett, sok labdaátadással tarkított, precíz, "biztonsági" kézilabdát játszott, és egy igen határozott védőfalat vont Schülke kapus elé, ami aztán duplán megnehezítette a dolgunkat, mert szinte gólig járatták a labdát. Így nehéz volt a mi játékunkat megmutatni, ráadásul nem is azokat a területeket támadtuk meg, amelyeket előzetesen megbeszéltünk, tehát megnehezítettük egy kissé a magunk dolgát. Természetesen örültünk a győzelmünknek, hiszen minden egyes Bajnokok Ligája-diadal óriási jelentőséggel bír, és hozzá kell tennem, hogy itt jöttek elő a Volgográdban megszerzett pontjaink is.

handball.hu: Azt tudjuk, hogy a Lipcsében többen is betegséggel bajlódnak, de mi a helyzet az ETO háza táján?

Konkoly: Nem tudom, hogy mennyire igaz ez a hír, de nem is nagyon foglalkoztunk vele, ugyanúgy készültünk, mintha komplett csapat ellen játszanánk. Ráadásul ha egy igazi alakulat - és a Lipcsét ilyennek ismertük meg - nehéz helyzetben van, az általában meg szokta sokszorozni az erejét. Nálunk Spiridon és Pálinger kihagyta az elmúlt másfél hetet, hiszen Simona kisebb térdsérüléssel bajlódott, Katinak pedig visszatért a bordafájdalma, ami okvetlen pihentetést vont maga után. Ő már három-négy napja szinte százszázalékosan edz, míg Spiridon csütörtökön kezdte el a tréningeket.

( handball.hu )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.