Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 03. 14:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Látni már az alagút végét? Elkerülőkkel együtt épül meg végre a 83-as főút

Látni már az alagút végét? Elkerülőkkel együtt épül meg végre a 83-as főút

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig. Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős álla

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a legalaposabb és legrészletesebb rekonstrukciós tervet fogadta el, annak ellenére, hogy még a szocialista kormányok a NATO-légibázis Pápára településekor a 6,5 milliárdba kerülő burkolatmegerősítést preferálták csupán, elkerülő utak nélkül. Ez az ígéret azonban nem valósult meg, ugyan Szekeres Imre egykori honvédelmi miniszter, majd Bajnai Gordon egykori miniszterelnök is korábban úgy nyilatkozott: 2010-re elkészülhet a fejlesztés, az i-re a pontot Molnár Csaba kancelláriaminiszter tette fel, aki 2009-ben a 8 milliárdos (!) felújítás 2011-es befejezéséről beszélt. 2011 van, de a 83-as út ügyében érdemi előrelépés sem, nemhogy egyetlen kapavágás történt volna.

Az útfelújítást a kezdetektől szívén viselő Kara Ákos Győr-Moson-Sopron megyei alelnök örömét fejezte ki, hogy a kormány a teljes infrastruktúra megvalósítása mellett képzeli el a főút korszerűsítését, nagy segítséget nyújtva ezzel a Győr és Pápa között érintett kistelepüléseknek, amelyeken az elkerülő utak megépítésével nem vonul majd át a nagy forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.