Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2022. December 19. 08:15, hétfő | Helyi

Látogatás a gyermekotthonban

Látogatás a gyermekotthonban

A Széchenyi István Egyetem a magas színvonalú oktatási-kutatási tevékenység mellett a társadalmi felelősségvállalást is fontosank tartja.

Az egyetem hallgatói közösségét már csaknem hetven ország fiataljai alkotják. A nemzetközi hallgatók száma pedig mintegy ezer, akik számára negyven angol nyelvű képzést kínálnak. A nemzetköziesítésből pedig jelentős bevétele származik intézménynek. Ezért úgy döntöttek, hogy karácsony alkalmából jótékony célra is szeretnének adni ebből. Így a Gyermekétkeztetési Alapítványon keresztül egy állami gyermekotthon lakóit támogatta advent alkalmából az intézmény. A Széchenyi István Egyetem ételadományt is jutattott a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.

Fekete Csaba, az országosan ismert civil szervezet elnöke kérdésünkre elmondta: a finomságokat egy budapesti, állami gyermekotthonba vitték el, ahol olyan gyerekek élnek, akik árvák, vagy akik nevelésére szüleik nem alkalmasak. „Ez a felajánlás a társadalmi felelősségvállalás szép példája, ami ráadásul a gyermekek egészséges, változatos étkezéséhez is hozzájárult” – hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:13, vasárnap | Helyi

Zöld böjt az 5T jegyében

Idén is meghirdette a „zöld böjtöt” a Pannonhalmi Főapátság.

2024. Március 03. 09:13, vasárnap | Helyi

Brutális mennyiségű elektronikai hulladékot dobnak ki a magyarok

Az elmúlt években jelentősen megnőtt az elektronikai hulladékok száma a háztartásokban, ami persze az egyre gyorsabban megjelenő és egyre modernebb kütyüknek és eszközöknek köszönhető.

2024. Március 03. 07:17, vasárnap | Helyi

Csökkent a térségünkben eltöltött vendégéjszakák száma

Csökkent a Győr-Pannonhalma térségében eltöltött vendégéjszakák száma – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

2024. Március 02. 09:16, szombat | Helyi

Fűben, fában orvosság

Több mint húszféle gyógynövényt termesztenek a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjében.