Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 18. 17:10, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Lesz leépítés a Hansági Múzeumban

Lesz leépítés a Hansági Múzeumban

Nem ússzák meg leépítés nélkül az ide Győr- Moson- Sopron megyei költségvetést Mosonmagyaróvár múzeumai. Az egy hete tiltakozásként benyújtott közel 4200 aláírás és a városi önkormányzat állásfoglalása ellenére 6 főt bocsáta

A megyei közgyűlés költségvetési tervezetének vitájában Kovács Tamás, a testület mosonmagyaróvári tagja intézett kérdést Szakács Imre elnök és Perger Gyula múzeumigazgató felé. Hozzászólásában kifejtette, hogy a hat mosonmagyaróvári közalkalmazott, egy éves foglalkoztatása mindössze 12 milliójába kerül a megyének, ami töredéke csupán a teljes költségvetésnek. Arra kérte az illetékeseket, hogy fontolják meg a leépítést, hiszen ez az intézkedés ellehetetleníti a Hansági Múzeum és a Cselley- ház működését.
Válaszában Szakács Imre elmondat, hogy semmilyen múzeum bezárására nem kerül sor a megyében. Pusztán az intézmények nyitva tartását fogják módosítani, valamit annak a tervnek sem látta akadályát, hogy a Cselley- ház üzemeltetését átvegye a mosonmagyaróvári önkormányzat, ám ehhez meg kell szerezniük az illetékes minisztérium hozzájárulását.

-imi-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.