Városlista
2024. augusztus 13, kedd - Ipoly

Hírek

2012. Április 15. 16:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Locsolási kedvezmény vagy locsolómérő?

Locsolási kedvezmény vagy locsolómérő?

Mindenképpen megéri mérlegelni és számolni a kertes házban lakóknak mondja Karcsu Szilvia a vízmű ügyfélszolgálatának vezetője.

A képlet egyszerű- minél több olyan vizet használnak ami nem kerül a csatornába, annál gyorsabban térül meg a locsolómérőjük.. Egy átlagos kertes családi házat alapul véve, már egy szezon alatt megtérülhet egy locsolómérő, ha havonta 20 m3 nél több vizet használnak locsolásra. Aki kevesebbel is beéri, neki inkább a locsolási kedvezményünket ajánljuk.

Az országban elsők közt vezettük be ezt a fajta kedvezményt, mely szerint május 1-től augusztus 31-ig az elfogyasztott víz 10 %-ának megfelelő mennyiségre nem számolunk fel csatornadíjat- mondja Karcsu Szilvia, hozzátéve, hogy a kedvezményt az éves elszámoló számlában érvényesítik. Feltételezzük, hogy ez a vízmennyiség nem kerül vissza a közcsatornába, hanem a ház körüli kiskerteket, virágágyásokat locsolják vele. A locsolási kedvezmény április 15-ig igényelhető a vízmű ügyfélszolgálati irodáiban a Bartók Béla u. 10/ C szám alatt, vagy a Jókai utcai parkolóházban. A kedvezmény igénylő lapja letölthető weblapunkról is, a kitöltött lap pedig aláírás után postán visszaküldhető, vagy ügyfélszolgálati irodákban leadható.

A locsolási kedvezményt igénylő lap dokumentumtárunkból érhető el: http://www.pannon-viz.hu/index.php?docgroup=4

Aki kertészkedik, medencéje, kerti tava, vagy automata öntözőberendezése van, annak inkább a locsolómérőt ajánlunk. Ilyenkor a locsolómérőn mért víz mennyisége után nem kell csatornadíjat fizetni. A locsolómérő a vízmérőaknába kerül, a kialakításhoz érdemes több vízvezeték szerelő mesterembertől ajánlatot kérni. Egy átlagos mérőhely kialakítása anyagárral együtt 20 ezer forintból megoldható, persze helyszíne válogatja. Egy ügyes szerelő akár két óra alatt meg tudja oldani. Vízmérőt Győrben a Bartók Béla úti ügyfélszolgálatokon vehetünk, plombálással együtt bruttó 20 700 forintért.

Címkék: Pannon-Víz Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 12. 09:08, hétfő | Helyi

Elkezdték a fogvatartottak elszállítását a győri börtönből

A múlt héten kezdték átköltöztetni a 165 fogvatartottat a győri börtönből, a kiürítés folyamatosan zajlik.

2024. Augusztus 12. 08:11, hétfő | Helyi

Még köztünk van a szamárköhögés

Felgyorsult a szamárköhögés terjedése Magyarországon is.

2024. Augusztus 12. 07:13, hétfő | Helyi

Nem voltak fagykárok, több gyümölcs terem idén

Javult a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek kedvező helyzetértékelése 2024 második három hónapjában

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.