Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2018. Augusztus 27. 07:52, hétfő | Külföld

Lövöldözés volt egy floridai szórakoztató központban - sok halott

Lövöldözés volt egy floridai szórakoztató központban - sok halott

A helyi rendőrség szerint több embert megöltek a floridai Jacksonvillben egy szórakozóközpontban helyi idő szerint vasárnap délután – írja a BBC.

A lövöldöző azután nyitott tüzet a helyi videojáték-versenyen, hogy kikapott az egyik meccsen. A rendőrség szerint a férfi öngyilkos lett.

A Jacksonville városában történt lövöldözésben hárman meghaltak, tizenegyen pedig megsérültek – tudta meg a Miami Herald. Más források szerint az egyik sérült állapota válságos.

Mike Williams a város seriffje azt nyilatkozta, hogy bár korábban nem tudták biztosra mondani, hogy hány elkövető volt, azóta a SWAT emberei módszeresen átkutatták az épületet és kizárták, hogy lett volna másik tettes is. Azt is elmondta, hogy a fegyveres, egy fehér férfi, halott, de arról nem beszélt, hogy vele együtt van-e négy halálos áldozat.

A központban éppen egy új NFL-játék versenye zajlott, amit élőben közvetítették az interneten is.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a lövöldöző szintén egy játékos volt, aki elvesztett egy meccset. Ekkor tüzet nyitott, majd magával is végzett.

Randy Wyse tűzoltóparancsnok azt mesélte a News4Jaxnek, hogy a környéken voltak egy képzés miatt, és még mielőtt megkapták volna a segélyhívást, több áldozat is odafutott hozzájuk segítséget kérni.

Jacksonville belvárosában található Landing szórakoztató központ egyben egy bevásárlóközpont is. A lövöldözés alatt nagyon sokan lehettek az épületben.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com

Címkék: florida, lövöldözés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.