Városlista
2024. augusztus 28, szerda - Ágoston

Hírek

2018. Április 17. 08:00, kedd | Belföld

Magyar siker a pármai Pizza Világbajnokságon

Magyar siker a pármai Pizza Világbajnokságon

Három napon keresztül rendezték meg Olaszországban, Pármában a világ legnagyobb pizza világbajnokságát, a Campionato Mondiale Della Pizza elnevezésű versenyt. amely már a 26. ilyen, évente megrendezett pizza-összemérettetés volt.

A 26. pármai Pizza Világbajnokságon egyetlen magyarként Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, 38 ország 730 indulója közül, a világ 50 legjobb pizzása közé jutott, a 48. helyen végzett. Mivel a világversenyen egyetlen magyarként indult, így lényegében ő lett a világ legjobb magyar pizzakészítője.

Szabolcs idén sem csúszott le a Magyarország legjobb pizzasütője címről. A legnagyobb sikerét a gluténmentes kategóriában érte el, 772 ponttal a negyedik lett. Gluténmentes pizzájába még útifűmaghéjat is kevert a versenyen.

A pizzájához -pizza pala- a kedvenc alapanyagait vetette be: mangalica sonkával és spárgával bolondította meg versenyművét. A jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót - Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli – pizzaiskola is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve.

A kőszegi származású pék, Szabadfi Szabolcs egyébként Szombathelyen tanult péknek, jelenleg pedig Budapest egyik kiemelkedő péksége, a Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékség útjait egyengeti. Március végén pedig élete egyik legnagyobb elismerését kapta meg: ő lett Magyarország legjobb pékje – Best of Budapest&Hungary.

Forrás: flyerz.hu; szeretlekmagyarorszag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:10, szerda | Belföld

Független vizsgálat tárja fel a Keleti pályaudvarnál történt vonatkisiklás okait

Egy független vizsgálat tárja fel a Keleti pályaudvarnál történt vonatkisiklás okait - mondta a MÁV kinevezett vezérigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

2024. Augusztus 28. 06:00, szerda | Belföld

Rétvári Bence: 13 millió tankönyvet osztanak ki ingyenesen az idei tanévkezdésre

Az idén csaknem 13 millió tankönyv jut el ingyenesen a köznevelésben és a szakképzésben tanuló diákokhoz a tanévkezdésre - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

2024. Augusztus 27. 20:00, kedd | Belföld

Állatvédelmi szakjogászképzés indul két egyetem együttműködésében

Nemzetközi jó gyakorlatokban és a fenntarthatóságban jártas állatvédelmi szakjogászok képzése kezdődik meg az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködésében