Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 20. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Magyar Rapszódia, Hattyúk tava, és Kőműves Kelemen a győri táncbiennálén

Magyar Rapszódia, Hattyúk tava, és Kőműves Kelemen a győri táncbiennálén

2007-ben - a kétévenkénti Magyar Táncfesztivált megkülönböztetve - jött létre a Győri Táncművészeti Biennálé, amely idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvénysorozat keretében a magyar táncművészet vezető együttes

A 2011-ben ünneplik világszerte Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. Győri Táncművészeti Biennálé méltóképpen tiszteleg az évfordulón: A Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar a biennálé előestéjén közösen mutatja be a Magyar rapszódia című balett estet.

A Győri Táncművészeti Biennálé a tánc nemzetközi ünnepe: a pozsonyi Szlovák Nemzeti Balett A hattyúk tava című előadással mutatkozik be Győrben, a biennálé díszvendége pedig a poznani Lengyel Táncszínház.

Magyarország jelképesen a táncon keresztül adja át az EU elnökségi tisztet Lengyelországnak. A Biennálén bemutatkoznak a határon túli magyar együttesek is: a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes a Kőműves Kelemen rock-balladával érkezik a kisalföldi megyeszékhelyre.

Főbb fellépők:

Pécsi Balett, Állami Népi Együttes, Szegedi Kortárs Balett, Szlovák Nemzeti Balett, Poznani Lengyel Táncszínház, Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar, a mexikói Compania de Danza Folklorica Tenochtitlan.

Részletes program: http://www.gyoribalett.hu/cgi_2009/index.php?hlid=161

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.