Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 17. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Már most hétszázzal több színházbérlet fogyott el Győrben, mint tavaly

Már most hétszázzal több színházbérlet fogyott el Győrben, mint tavaly

Igazgatóváltás, izgalmas darabok, fergeteges jövő évad. A Győri Nemzeti Színház idei évadzáró társulati ülésén az elmúlt időszak változásairól és a 2011/2012-es tervekről is tanácskoztak a teátrum tagjai. Forgács Péter igazgató

3899 bérleteladás 22 nap alatt, 700-al több, mint tavaly, ugyan ebben az időszakban - talán ez a legfontosabb tény, a Győri Nemzeti Színház jövőjét illetően. A társulat évadzáró ülésén Forgács Péter elsőként megköszönte a bizalmat, hogy hivatalosan őt választották a teátrum élére, majd a 2011-2012-es év terveiről beszélt a munkatársaknak. A direktor úgy véli, a jövő hibáiból okulva, a költséghatékony működés érdekében, néhány technikai hibát ki kell küszöbölni, és vissza kell nyerni a bérletes látogatókat. Ezért blokkos rendszerben játsszák majd a darabokat, így május végére már befejeződhet az évad. Persze a munka a nyár elején sem áll majd meg a következő szemeszterben, hiszen teljes gőzzel készülhetnek az előbemutatóra. A színház célja az, hogy nézői igényeket elégítsenek ki, minőségi színvonalon.

A társulati ülésen a hagyományokhoz híven átadták az örökös tag elismerést, melyet Sebestyén József, kelléktárvezető kapott 2011-ben. A Kisfaludy-ösztöndíjat Sík Frida és Pingiczer Csaba vehette át, a Kisfaludy-díjasokat az érvénytelen szavazatok miatt azonban, csak szeptemberben hirdetik ki a társulatban. A következő évad mindenképpen izgalmakat tartogat, elég hacsak az új műsorfüzetre gondolunk. Olyan darabokat láthatnak majd a nézők, mint a szombaton debütáló Vörös Pimpernel, A pletyka, A Gézagyerek vagy éppen a Carmen.

(revitatv.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.