Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2020. Augusztus 30. 07:10, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Még mindig háromszáz fölött a napi új esetek száma Horvátországban

Még mindig háromszáz fölött a napi új esetek száma Horvátországban

Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Horvátországban, a napi új esetek száma ismét meghaladta a háromszázat - derült ki a válságstáb szombati jelentéséből.

A horvát testület jelentése szerint az elmúlt 24 órában 312-vel nőtt a koronavírusos esetek száma, és elérte a 9861-et. Szerdán még rekordmennyiségű, 358 újonnan azonosított fertőzöttről számoltak be, és azóta sem csökkent háromszáz alá a megbetegedések száma. Három új haláleset történt, így a járvány horvátországi halálos áldozatainak száma 183-ra nőtt. A betegek közül 211-en vannak kórházban, közülük tizenketten lélegeztetőgépre kapcsolva. Az aktív betegek száma 2654, a legtöbb a járvány kezdete óta. Hatósági házi karanténban 9148-an vannak.
A legtöbb új fertőzöttet továbbra is a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták: előbbiben 93, utóbbiban 110 embernél mutatták ki a koronavírust.
A válságstáb új korlátozásokat vezetett be Sibenik-Knin, Varasd és Verőce-Drávamente megyére. A szigorítások megyénként változnak, és főleg a különböző rendezvényeken részt vevők számának korlátozására vonatkoznak.
A válságstáb még a hét elején közölte: amíg csak lehetséges, szigorításokat csak regionális szinten hoznak, azokon a helyeken, ahol járványgócok alakulnak ki. Nem lesz új országos leállás, a korlátozások kisebb közösségeket fognak érinteni, hogy a normális társadalmi és gazdasági élet működhessen - hangsúlyozták.
A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint pénteken 37-el, 2834-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, csütörtökön még 42 új esetről számoltak be. Nem történt új haláleset, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 133 maradt. A diagnosztizált betegek közül 23-an vannak kórházban és közülük kettőt ápolnak intenzív osztályon.
Zágráb és Ljubljana április végétől és május elejétől szigorú óvintézkedések mellett fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, hogy újraindítsa a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több európai uniós ország állampolgárai előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.