Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Július 09. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

Megkerestük a nagyi rétesét

Megkerestük a nagyi rétesét

Kinek ne hiányozna a nagyi rétese? Kinek nem fut össze a nyál a szájában, ha visszaemlékszik mikor türelmetlenül várta, hogy kihűljön a sütőből frissen kivett, felszelt és megporcukrozott rétes?

Nekünk határozottan igen, ezért rétes vadászatra indultunk, hogy találjunk olyan pékséget, cukrászdát, boltot, ahol a hagyományos rétesre legjobban hasonlítót vásárolhatjuk.

Első körben, megkérdeztünk véletlenszerűen kiválasztott járókelőket az utcán, mi az a szó vagy szó összetétel, ami először eszükbe jut a rétes szó hallatán?
A teljesség igénye nélkül:

"Almás-fahéjas", "A Nagyi, nagy N-el", "Finom", "Szeretem"........

Túl sok időt nem kívántunk a rögtönzött közvélemény kutatással tölteni, lévén már majdnem szó szerint csorgott a nyálunk, rétesre fájt a fogunk.
A délután hátralévő részét keresgéléssel terveztük tölteni, de az Erika Pékség és Cukrászatkeresztül húzta a számításaink.

Hogy miért? Az ő mintaboltjukba betérve, nem is kellett kérdezünk, hogy van e rétes, rögtön megláttuk. Választottunk, fizettünk, faltunk, majd újra választottunk, fizettünk és faltunk. AzErika Pékség és Cukrászat által kínált 8 féle íz végig kóstolását már az első falat után elhatároztuk.
A kóstolásból kerekedett "össznépi rétes pusztítás" után, kíváncsiak lettünk, hogy is készül, mi a titka a pékség által kínált rétes házias jellegének. A találgatás és ötletelés vége az lett, hogy a titok nem lehet más mint, hogy az Erika Pékség és Cukrászat, rétes sütő részlege mind a házias rétes titkát ismerő nagymamákból áll :)

Hogy a kérdés végére járjunk, ellátogattunk a pékség üzemébe, ahol Barabás Péter tulajdonosnak vezettük elő elképzelésünk, a rétes titkát illetően és kértünk megerősítést vagy cáfolatot.
Az Erika Pékség és Cukrászat tulajdonosa, jót mosolyogva felvetésünkön és a következőképpen reagált:
"Nem, a rétesünk titka nem két tucat nagymamában rejlik :) A gondosan megválasztott alapanyagok, a gondos elkészítés, a recept és a készítő üzem filozófiája teszi lehetővé azt, hogy igazi hagyományos és házias ízek világa köszönjön vissza a termékeink elfogyasztása során."

Aki nem hiszi, az az Erika Pékség és Cukrászat mintaboltjaiban utánajárhat :)

Ráadásul érdemes most követni a pékség hivatalos Facebook oldalátahol, a most folyó játékkal egy saját magad által tervezett tortát is nyerhetsz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák

2024. Május 15. 09:12, szerda | Helyi

A láthatóság minden évszakban fontos!

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!

2024. Május 15. 08:12, szerda | Helyi

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben.

2024. Május 15. 07:13, szerda | Helyi

Vedd elő a színest!

Rajzolj és nyerj a MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatán, melynek témája a biztonságos közlekedés.