Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 02. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Megkezdődhet a kórházberuházás

Megkezdődhet a kórházberuházás

Június másodikán elkezdődik és várhatóan 2012. december közepén be is fejeződik a Petz Aladár Megyei Oktatókorház új hotelszárnyának, helikopter leszállójának valamit a sürgősségi betegellátó részlegének építése. A beruházás

Dr. Szakács Imre a Megyei Közgyűlés elnöke az ünnepélyes aktus előtt elmondta, hosszú út vezetett az aláírásig, hiszen három fordulós közbeszerzési eljárást kellett lefolytatniuk. Az első körben ugyanis három pályázó adott be ajánlatot a testülethez, ám ebből kettő nem felelt meg az elvárásoknak és a hiányzó dokumentumokat nem tudták időre pótolni. A második kör azért lett eredménytelen, mert az egyetlen talpon maradt pályázó konzorcium, a Strabag MML Kft., a rendelkezésre álló pénzösszegnél jelentősen magasabb ajánlatot tett. A harmadik forduló azonban sikeres lett a Strabag és a Közgép ZRT. tudott engedni az árból és a műszaki feltételeket is módosították, így megépülhet a régóta várt kórházberuházás.

Vermessy Sándor a nyertes konzorcium képviselője elmondta, csütörtökön el is kezdik a munkát, nem lesz zökkenőmentes, hiszen egy ekkora vállalkozás jelentős környezetterheléssel, zajjal, porral jár. Ehhez kérik a lakosok, beteglátogatók valamit a kórházi dolgozók megértését is. A maguk részéről mindent megtesznek azért, hogy a legkisebb fennakadást okozzák a kórház életében.

A Megyei Önkormányzat egyébként egy ingyenesen hívható zöld számot is létrehozott, amin a lakosság bejelentéseket tehet az ügyben. Akinek gondja, problémája van az építkezéssel, hívja 06-80- 205-219 vagy írjon a poluskorhaz@gymsmo.hu e-mail címre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.