Városlista
2025. március 25, kedd - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2018. Augusztus 10. 08:37, péntek | Belföld

Megszületett az idei Savaria Karnevál tortája

Megszületett az idei Savaria Karnevál tortája

Mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készül.

Egy héttel ezelőtt már megválaszották a 2018-as Savaria Történelmi Karnevál borát, ma délután pedig jött a hivatalos tortaverseny is, szintén a Tóvendéglőben.

Ezúttal nyolc tortát kóstolhatott végig a szakmai és a diákzsűri.

A szakmai zsűrit Németh Dániel séf, a Daniel & Frére étterem társtulajdonosa, Fehér Judit cukrászmester, Erdélyi Balázs, az Év Fagylaltja verseny többszörös győztese, Sztaracsek Ádám, a Magyarország tortája 2018 cím nyertese, Hujber Kálmánné, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola cukrász szakoktatója és Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke alkották.

A diákbírák pedig Unger Patrik diákpolgármester, a Szombathelyi Diákönkormányzat két tagja, Solti Martin és Vámosi Áron, valamint a Jó tanuló, jó sportoló címet elnyert Horváth Luca, Kovács Virág, Sántha Máté és Szabó Balázs voltak.

Profi és hobbi cukrászok versenyeztek egymással

Elsőként az Iseum kincsét kóstolhatták meg, ami köleslisztből, körtéből, fügeropogósból és szőlőzselésből készült.

A második a Csokolónia fantázianevet viselte, mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készült. Ezt követte a mentás, kivihabos, sárga-kakaós piskótatorta, a Karneváli frissítő, majd a sárgabarackos joghurt mousse-szal, barackzselével és fehércsokis habbal készült Augusztus(z) hamvas barackja következett. Ötödikként a lime-os fehércsokis mouss-szal és málnás-gránátalma zselével díszített mákos és crumble tészta, a Vesta szállt versenybe.

A hatodik versenyző a Szent Márton tallérja volt, ami egy püspökkenyéres és berkenyés piskóta alapú fekete ribizlis, diós grillázsos kókuszvirággal és sztraciatella krémmel díszített kreáció. Utolsó előttiként a mézes, gyömbéres, körtés Isis Csókját ízlelhették meg, melyet habcsókkal spékeltek meg. A kóstoló a Comodusszal zárult, mely mandulalisztes tésztából, málna sziruppal, sós karamellás krémmel és málna ropogóssal készült.

A nyertest végül Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője jelentette be. Mind a diákok, mind a hozzáértők Dezse Gergő cukrászmester alkotását, a Csokolóniát választották. De dobogós lett az Iseum kincse és a Comedus is.

A győztes tortára a karneválon a Fő téri vásárban, a Szentháromság szobor lábánál csaphatnak majd le az érdeklődők.

Forrás: nyugat.hu

Kép: Bonyhádi Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2025. Március 25. 07:40, kedd | Belföld

Átadták a Semmelweis Egyetem felújított teljesítményélettani laborját

Átadták a felújított teljesítményélettani labort a Semmelweis Egyetem (SE) Rehabilitációs Klinikáján hétfőn Budapesten.

2025. Március 25. 07:39, kedd | Belföld

100-120 ezren válthatnak biztosítót a lakásbiztosítási kampány utolsó hetében

A lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várhatóan 100-120 ezren váltanak biztosítót és ugyanennyien cserélhetik kedvezőbb feltételekre meglévő szerződésüket az Insura.hu biztosításközvetítő

2025. Március 25. 07:37, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: új korszak kezdődött a magyar-amerikai kapcsolatokban

Új korszak kezdődött az Egyesült Államok és Magyarország közötti kapcsolatban, amelyet innentől kezdve a kölcsönös tisztelet és a kölcsönös előnyökre törekvés határoz meg

2025. Március 24. 07:54, hétfő | Belföld

Mávinform: Bicskénél folytatódik a győri vonal felújítása, március 24-től változik a menetrend

Március 24-től május 9-ig módosul egyes személyvonatok és intercityk menetrendje a győri fővonalon - tájékoztatta a Mávinform szombaton az MTI-t.