Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Szeptember 10. 08:00, kedd | Belföld

Megszületett Európa legnagyobb gyógyszállodalánca, köztük öt magyarországi hotel

Megszületett Európa legnagyobb gyógyszállodalánca, köztük öt magyarországi hotel

Az új Ensana márkanév alatt egyesült Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája, köztük öt magyarországi hotel. Ezzel a Danubius Health Spa Resort márkanevet az Ensana Health Spa Hotel brandnév váltja fel idehaza.

Az Ensana név az „egészség” és a „gyógyulás” szavak latin megfelelőiből származik, és jól tükrözi a márka elsődleges céljait. Az Ensana-csoport, amely Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Romániában rendelkezik szállodákkal, a helyi természeti erőforrások gyógyító erejét egyesíti az orvosi szaktudással, hogy támogassa vendégeinek egészségét és jó közérzetét.

Mark Hennebry, az Ensana elnöke elmondta: „Európa leghatékonyabb, történelmi hagyományokkal bíró természetes erőforrásainak őrzői vagyunk, és ezeket új és innovatív módon aknázzuk ki, hogy javítsuk vendégeink egészségét.

Ez a tudás tesz minket teljesen egyedivé, ennek köszönhetően vagyunk több évtizednyi tapasztalattal rendelkező márka, amelyre az emberek rábízhatják legértékesebb kincsüket, az egészségüket.”

Az új Ensana Health Spa Hotel márkához – amely Magyarországon lényegében az eddigi Danubius Health Spa Resort (DHSR) márkát váltja fel – a következő hazai gyógyszállodák tartoznak:

- a budapesti Thermal Margitsziget és a Grand Margitsziget, - a sárvári Thermal Sárvár, - valamint a hévízi Thermal Hévíz és a Thermal Aqua.

Ezek az Ensana-hotelek, illetve a többi magyarországi Danubius-szálloda továbbra is az anyavállalat, a CP Holdings tulajdonában maradnak.

Az Ensana márkát az egészség- és wellnessturizmus hatalmas globális növekedésére reagálva hozták létre – hiszen ez a piac ma már 580 milliárd euró (639 milliárd dollár) értéket képvisel és becslések szerint 2022-re elérheti a 834 milliárd eurót (919 milliárd dollárt).

Ehhez kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá a magyarországi spa divízió, amelynek margitszigeti gyógyszállodái az idei évben (augusztus végéig), a tavalyi év azonos időszakához képest 12%-os, országos szinten pedig 8%-os bevételnövekedést értek el.


A csoport célja, hogy tőkét kovácsoljon ebből a fellendülő piacból, és a természetes egészség-, valamint közérzetjavító kezelések és élmények iránti bővülő keresletet kielégítse – tájékoztatott a szállodavállalat.


Új kinevezések az Ensana Hotelsnél

Az új Ensana márka bejelentése kapcsán a magyarországi klasztert érintően két kinevezés történt: Mácsai Péter a teljes magyarországi klaszter vezérigazgatója lesz, Heréb Istvánt pedig a hazai Ensana-szállodacsoport értékesítési és marketingigazgatójává nevezték ki.

A margitszigeti szállodák igazgatóját, Mácsai Pétert eddigi feladatai megtartása mellett az Ensana Health Spa Hotels magyarországi klaszterigazgatójává (3 desztináció, 5 szálloda) nevezték ki.

Elérhetőségei:
Telefon: +36 30 456 0505
E-mail: pmacsai@hu.ensanahotels.com

Heréb István, a margitszigeti szállodák eddigi értékesítési igazgatója és a spa-divízió központi marketingvezetője a teljes magyarországi Ensana-szállodacsoport értékesítési és marketingigazgatója lett.

Elérhetőségei:
Telefon: +36 30 663 6562
E-mail: ihereb@hu.ensanahotels.com

Forrás: turizmus.com

Főkép: Ensana Hotels

Kép: Ensana Hotels - Mácsai Péter (balra) és Heréb István (jobbra)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 17:17, csütörtök | Belföld

Szent István Nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét

A Road Movie Live évről évre a Szent István Nap egyik legnépszerűbb programhelyszíne, amely az idén augusztus 19-én és 20-án is különleges zenei élményt kínál azoknak, akik kilátogatnak a Műegyetem rakparti koncertekre.

2024. Augusztus 15. 09:49, csütörtök | Belföld

Az idén is nagyot szól majd a tűzijáték Magyarország születésnapján (videó)

Monumentális látványban lehet részük mindazoknak, akik a budapesti tűzijátékkal koronázzák meg a Szent István-napot.

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.