Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 30. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Megszűnik a Jogpont?

Megszűnik a Jogpont?

Megszűnhet a Jogpont hálózat. Az országos lánc uniós támogatásból 2009. februárjától működött, Győrben két irodát is fenntartottak. Ingyenes munkajogi tanácsért, a társadalombiztosítással vagy a vállalkozóvá válással kapcsolato

Naponta 30-40, két év alatt összesen több ezren keresték fel a győri Jogpontot. Leginkább a felmondással kapcsolatban érdeklődtek, de a juttatásokról is sokan kérdezték a szakembereket. Általános tapasztalat, hogy az emberek nagyon keveset tudnak a munkára vonatkozó szabályokról. Akadtak persze néhányan, akik még a szerződés aláírása előtt fordultak a jogászokhoz, a többség azonban utólag eszmélt rá, hogy jobban is járhatott volna. Egy dolgozó például 40 éves munkaviszony után fogadta el a közös megegyezést, lemondva így az őt illető végkielégítésről. A szolgáltatásara tehát volt igény, most mégis úgy tűnik, be kell zárni az irodát. Ugyan ígéret van az újabb pályázat kiírására, ám ez mostanáig nem történt meg. Január óta ingyen dolgoznak az ügyvédek, csökkentett ügyfélfogadási idővel, hetente egyszer fordulhatnak hozzájuk tanácsért az emberek.

Ezen a héten szerdán még mindenképpen lesz ügyfélfogadás, fél 4 és fél 6 között lehet jogi tanácsot kérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.