Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 17. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat

Megyei elismerések a Magyar Sajtó Napján

Megyei elismerések a Magyar Sajtó Napján

1848. március 15-én nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit, a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. Ennek emlékére 1990 óta ünnepeljük ezen a napon a Magyar Sajtó Napját. A m

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése a 231/2009.(XII. 18.) számú közgyűlési határozatával, Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat - Sajtó Tagozatban GYIMESI TAMSN MARTI ZSUZSNAK adományozta.

Maróti Zsuzsa az ELTE angol-magyar szakán diplomázott, később elvégezte a Magyar jságírók Szövetsége újságíró iskoláját. 1969-től - 6 éven át - a Kisalföld megyei lap munkatársa. 1975 óta erősíti a Magyar Távirati Iroda tudósítói csapatát. Megyeszerte ismert és elismert személy, aki nem csak hiteles írásaival, hanem derűs egyéniségével is követendő példa. A Magyar Távirati Iroda Győr-Moson-Sopron Megyei Irodájának vezetőjeként sokat tett azért, hogy szűkebb régiónk legfontosabb történéseiről - témától függetlenül - tudósítsa a nemzeti hírügynökséget és azon keresztül az ország lakosságát is. Szakmai munkásságáért több elismerésben is részesült, így 2006-ban elsőként vehette át a Győri MédiaKlub által alapított Színvonalas jságírásért Díjat. Győr Megyei Jogú Város dr. Kovács Pál Jubileumi Ezüst Emlékérmét pedig 2008-ban kapta meg. Több évtizedes újságíró pályafutása elismeréseként tartjuk őt méltónak a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Sajtó Tagozata elismerésére.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése a 231/2009.(XII. 18.) számú közgyűlési határozatával, Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért - Sajtó Tagozat Díját POZSONYI PTERNEK adományozta.

Pozsonyi Péter az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán diplomázott 1986-ban. Kezdetben Töltéstaván tanított, majd a Győrzámolyi Művelődési Házat vezette.

2000-2001-ben a Revita Televízió riportere, már ekkor országos televíziós csatornáknak is tudósít. 2003-tól a Magyar Televízió külsős munkatársaként riportokat, tudósításokat készít az MTV országos, valamint regionális hír-, illetve magazinműsoraiba, így pld. a Híradó és a Kék Fény számára. 2004-ben a Kodolányi János Főiskola Kommunikációs Szakán - televíziós szakirányon - másoddiplomát szerez. Több mint 7 éve a Duna Televízió tudósítójaként hír- és magazin jellegű műsorok készítésében is részt vesz, így a Híradó, a Váltó Gazdasági Híradó, Gazdakör, vagy az lő Egyház című műsorok számára készít anyagokat. Nem csak Győr-Moson-Sopron megye, hanem a régió és a környező országok magyar vonatkozású eseményeiről is rendszeresen hírt ad. A dunai árvízi védekezés hiteles bemutatásáért 2006-ban miniszteri bronz érdemérmet kapott, tavaly pedig az Európai jságíró Díj televíziós kategóriájának döntőse, nemzeti győztese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.