Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 13. 14:20, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Megyénkbe látogatott Enzkreis elöljárója

Megyénkbe látogatott Enzkreis elöljárója

Győr-Moson-Sopron megye vezetői 2001-ben írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot a baden-württembergi Enzkreis járással.

Az elmúlt években a két régió több közös programot szervezett, rendszeres szakmai megbeszélésekre került sor számos témában, így például ifjúsági kérdésekben, gazdasági, egyetemek közti együttműködés tekintetében. Az ifjúsági csereprogramok kapcsán több megyei fiatal látogathatott el Enzkreis járásba vagy a járás által szervezett nemzetközi ifjúsági táborba valamely európai országba.

Az elmúlt napokban megyénkbe látogatott kis delegációjával Karl Röckinger, Enzkreis járás elöljárója. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a megye helyzetéről, az előtte álló feladatokról. A két vezető egyeztetett a jövőbeli együttműködési lehetőségekről is. Kóczán Zoltán alelnök a megye turisztikai lehetőségeiről tájékoztatta a német delegáció tagjait, s igyekezett ízelítőt adni a megye természeti kincseiből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?