Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. November 02. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

„Mesélő Világjárók”: újabb kulturális csemege a Kálváriában

„Mesélő Világjárók”: újabb kulturális csemege a Kálváriában

Különleges élményben lehetett része október 20-án a Kálvária Hotelbe látogatóknak: a hotel Kamillus termében dr. Velikovszky László „Charlie” tartott felejthetetlen előadást kubai élményeiről.

Az estét táncbemutató és –oktatás, kubai koktélok és a Carmen Étterem hamisítatlan kubai vacsorája egészítette ki.

A kultúra- és művészetpártolásról méltán híres Hotel Kálvária rendszeresen ad helyet képzőművészeti kiállításoknak, és az immár hagyományos „Művész Staféta” elnevezésű programsorozatot most újabb rendezvénnyel egészítették ki: október 20-án indult útjára a „Mesélő Világjárók” sorozat. Az ötlet Baksa Kálmánnétól, a Művész Staféta művészeti vezetőjétől és dr. Kiss Ilonától, a Kálvária Hotel tulajdonos-ügyvezetőjétől származik, akik azt tűzték ki célul, hogy különleges helyeket mutassanak be az érdeklődőknek. Az első „állomás” Kuba volt, melyről dr. Velikovszky László közgazdász tartott előadást. A filmvetítéssel és táncbemutatóval is fűszerezett estén számos olyan történetet hallhattak az érdeklődők, amelyet a szigetországot töviről hegyire ismerő „Charlie” első kézből adhatott át. Kubára jellemző a hatalmas szegénység, és ennek ellenére a mérhetetlen vidámság és boldogság, valamint a család- és barátközpontúság. Velikovszky doktor szerint hiába is próbálna ottani barátai szegénységén enyhíteni: ha adna valamelyiküknek 50 dollárt, hogy ossza be és éljen egy kicsit jobban, csak nevetve megköszönné a pénzt, és még aznap este elmulatná a családdal és a barátokkal. Európai szemmel hihetetlen a látvány, ami a kubai utcákon tárul elénk: sehol egy McDonald’s vagy a globalizáció egyéb jele, viszont 50 évvel ezelőtti autók járnak az utakon és mosónők táncolnak az utcán. Aki viszont részese szeretne lenni ennek az életérzésnek, jobb, ha siet: Charlie szerint a helyzet már nem sokáig tartható, 2-3 éven belül Kuba is kénytelen lesz beengedni az országba a tőkét, ez pedig magával hozza majd a változást is.
A rendezvényen résztvevő 50-60 ember viszont remek ízelítőt kapott a mai Kuba hangulatából: a filmvetítések között két győri ifjúsági csoport tartott salsa-bemutatót, majd a táncot a vendégek is kipróbálhatták – és mindannyian szívesen éltek is a lehetőséggel. A gátlásokat a Carmen Étterem remek kubai koktéljai: a Mojito, a Daiquiri és a Cuba Libre is oldották. Az este 7 órakor kezdődött rendezvény 9 óra után ért véget, de a vállalkozó kedvűek a Carmen Étteremben még egy hagyományos kubai vacsorát is elfogyaszthattak, melynek során a jó hangulatú beszélgetés folytatódott és a program közel éjfélkor ért csak véget.

Nehéz szavakkal visszaadni azt a fergeteges élményt, amiben a résztvevőket a Kálvária Hotel részesítette. A következő állomás Albánia lesz, és senki ne higgye, hogy nem hallhat újat erről a hozzánk földrajzilag oly közeli, mégis méltatlanul mellőzött országról. A program pontos részletei és időpontja hamarosan olvashatóak lesznek a Carmen Étterem honlapján és hírlevelében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember