Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Április 05. 15:12, szerda | Helyi

Mi alapján válassz matracot? Segítünk!

Mi alapján válassz matracot? Segítünk!

Folyton fáradt vagy? Úgy érzed, hogy nem tudsz maximálisan teljesíteni a munkahelyeden?

Bár lehet, hogy nem is gondolnád, de a folyamatos kialvatlanságod, frusztrációd mögött egyetlen ok rejtőzik: rossz matracon alszol. Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a hálószoba legfontosabb eleme a megfelelően kiválasztott matrac. A gerinc szabályos helyzete hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a kipihent, nyugodt hétköznapokhoz, javítva ezzel az életminőséget. Egy megfelelően kiválasztott matrac segít kényelmesen átaludni az éjszakát. A helyes matracot mindenkinek egyénileg kell kiválasztani. Gondoljunk csak bele! Egy kimerítő munkanap után szervezetünknek szüksége van a feltöltődésre, regenerálódásra. Ne felejtsük el, hogy matracot hosszabb távra vásárolunk, ezért érdemes minőségi darabot választani! Olyan több éves tapasztalattal rendelkező gyártótól vásároljunk, amelyik a legjobb minőségű megoldásokat kínálja, szem előtt tartva a Vásárlói igényeket.

Az fdm-matrac.hu szakértői válaszolnak:

Mi alapján válasszunk matracot?

Matracválasztásnál négy fontos szempontot kell figyelembe venni: a testsúlyt, az alvási testhelyzetünket, az esetleges egészségi problémákat, ezek mellett a legfontosabb, hogy milyen keménységű matracon tudunk nyugodtan, pihentetően aludni. Testünknek szüksége van a kényelmes, megfelelő alvásra!

Hogyan válasszuk meg a matrac keménységét?

Matrackeménységet elsősorban a testsúly alapján választhatunk. A testsúly növekedésével arányosan egyre keményebb matracot érdemes választani, ugyanis egy azonos keménységű matrac egy kisebb súlyú ember számára kemény, míg egy nagyobb súlyú számára puha lehet.
A matrackeménység választást az alvási testhelyzet is befolyásolja: a háton alvók számára a kemény matracok, az oldalt alvóknak a közepes keménységű matracok, a hason alvóknak pedig a puhább matracok ajánlottak, mivel így biztosítható az egyenes gerinchelyzet az alvás során.

Milyen problémákkal, kérdésekkel keresik fel a matracszakértőket az emberek vásárlás előtt?

Manapság rendkívül nagy a matracválaszték, ezért a vásárlók is nehezebben döntenek arról, hogy melyik lehet számukra a megfelelő matrac, vagy éppen az általuk előre kiválasztott matracot ajánljuk-e nekik, netán a költségkereten belüli legjobb választáshoz kérnek segítséget. A tanácsadás során a már elmondottak alapján igyekszünk a Vevőinknek a legjobb ár-érték arányú matracot megtalálni, ami kényelmes is lesz számukra. Tekintettel arra, hogy már több száz embernek segítettünk a választásban, a tapasztalatainkra támaszkodva, szinte minden alkalommal elsőre sikerül a megfelelő matracot ajánlani a Vásárlóinknak.

Melyek a legkedveltebb matrac modellek?

Jelenleg a hideghab alapú matracok a legkedveltebbek a Vásárlóink körében, mert könnyen kezelhető, jóval tartósabb, mint az elődjeként szolgáló habszivacs matracok és jobb áron kaphatóak a rugósakhoz képest. Nagyon kedvelt továbbá az új, ún. MULTIPOCKET-táskarugós (zsákrugós) matraccsalád is, mert rendkívül erős és tartós, illetve a nagy rugósűrűség minden ponton megfelelő alátámasztást nyújt a testnek. Népszerű még a memóriahabos matrac, amely a gerinccel kapcsolatos problémákat képes minimálisra csökkenteni.

Miért kényelmes és biztonságos a webes matracvásárlás?

A webes matracvásárlás rendkívül nagy előnyökkel bír a bolti vásárláshoz képest. A legfontosabb, hogy itt az otthonunkban, ténylegesen alvás során tudjuk kipróbálni a matracot, nem pedig az üzletben, néhány perces fekvés után döntünk egy matrac mellett. Sokan fordulnak hozzánk olyan problémával, hogy a boltban kényelmes volt, de pár éjszaka után már rendkívül fájdalmas volt az alvás az új matracon. Mit tehet a vásárló ilyenkor? Sajnos semmit, mert az üzlet nem veszi vissza a matracot, így azt esetleg jelentős veszteséggel lehet eladni.
A webáruházakban vásárolt termékekre azonban törvény ír elő visszavásárlási kötelezettséget az átvételtől számított 14 napon belül, amit nálunk 30 napra terjesztettünk ki, így ha a matrac nem kényelmes, egyetlen forint veszteség nélkül visszaküldhető, vagy egy megfelelőbbre cserélhető. Előny továbbá a gyors és ingyenes szállítás, az utánvételes fizetés lehetősége, tehát nem kell a Vevőnek bajlódnia a fuvarra, nem kell több alkalommal ellátogatni az üzletbe, hogy megrendelje, kifizesse, átvegye a matracot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.