Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2018. December 27. 15:39, csütörtök | Helyi

Miben rejlik a sarokkanapék népszerűsége?

Miben rejlik a sarokkanapék népszerűsége?

Vajon miért van az, hogy ha ülőgarnitúrát keresünk, mindenkinek a sarokkanapé jut elsőnek eszébe? Lássunk néhány indokot.

Először is, a sarokkanapé remek megoldás arra, ha sok embert szeretnénk leültetni kis helyen. Mivel ez több ember számára biztosít ülőhelyet helytakarékosan, így nem véletlenül ilyen közkedvelt. Legyen szó nagy családról, vagy jelentősebb méretű baráti társaságról a sarokkanapé mindig jó szolgálatot tehet.

Arról nem is beszélve, hogy remek térelválasztóként is szolgálhat egyben. Ilyen például a Requiem sarokülő, ami polcos karral rendelkezik, így akár még könyveket is tárolhatunk a polcon vagy végre lesz egy fix helye a távirányítónak. Ez olyan helyeken gazdaságos, ahol egy térben van a nappali és a konyha például, vagy pedig a hálóhelység. Így minden esetben térelválasztóként is funkcionál, hiszen jelezzük, hogy hol kezdődik a nappali és hol a másik helyiség. Ez persze csak azokra a darabokra igaz, amik alkalmasak arra, hogy magukban álljanak. Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben egy rendkívül strapabíró és masszív sarokkanapéról beszélhetünk.

Erre nem mindegyik sarokkanapé képes, mert vannak olyanok, amiket csak a fal mellett történő elhelyezésre terveztek. Ugyanígy, létezik olyan variáció, aminek kedvünk szerint állíthatjuk az irányát. Ez főleg akkor praktikus, ha még nem döntöttünk az elhelyezéséről és az irányáról.

Van a kanapéknak egy olyan fajtája, ami alkalmas állandó alvásra, vagyis ágyazható és ágyneműtartós. Ezek legtöbbször olyan sarokkanapék, amik kinyitva 2 felnőtt ember, vagy akár 3 gyermek számára is elegendő és kényelmes fekhelyet biztosítanak. Mivel ezek többségét állandó alvásra tervezték, ezért a rajtuk való alvás pihentető és kíméletes a derékhoz. Ez azért is fontos, mert számtalan olyan kihúzható kanapé létezik, ami inkább vendégűző, mintsem vendégváró. Az ágyneműtartós variációban kényelmesen elfér 2 ember ágyneműje, így, ha nem vendégágyként, hanem állandó fekhelyként használjuk, akkor mindenképp hasznos kis találmány.

Ha a kanapénk rendelkezik ágyneműtartóval, akkor megspóroljuk az ágyneműtartó szekrény által elfoglalt helyet, így nagyobb terünk van az életre. Nagyon praktikus, ha a sarokkanapénk könnyen nyitható, vagyis nem kell egy sor tornagyakorlatot bemutatni ahhoz, hogy ha végre álomra szeretnénk hajtani a fejünket. A Nonstop Bútor kínálatában található kanapék esetében csak előre kell húzni az ülőfelületet, aminek következtében láthatóvá válik az ágyneműtartó, majd, ha a bukófelületet lehajtjuk, akkor már kész is az ágyazás. Rendelhetők jó minőségű habszivaccsal, de szükség esetén extra szivacsos – megerősített szivacs-, és ortopéd rugós kivitelben is készülhetnek.

Ha további információra lenne szükségünk, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a Nonstop Bútor oldalra, ahol számos kanapét vehetünk szemügyre és hasznos információkat olvashatunk a blogban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.

2024. Július 24. 08:14, szerda | Helyi

Bajba jutott gólyát mentettek Szanyban (VIDEÓ)

Szany település ad otthont a gólyafesztiválnak, nem véletlenül, hiszen itt van a Dunántúl második legnagyobb gólyapopulációja is, tizenhat fészekkel.

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.