Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Szeptember 20. 20:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Miért nem jár mindig a „Bagolybusz” ?

Miért nem jár mindig a „Bagolybusz” ?

Ezt a kérdést tette fel a mai nosztalgiabuszozáson Skrinyár Zsuzsa, az egyik utas. Mi megkerestük a választ!

A mobilitási hét és az autómentes nap alkalmából a hétvégén újra felbukkannak az éjszakában a „Bagolybuszok”. Az éjszakai buszjárat kezdeményezése nem újkeletű dolog, már 2007-ben próbálta bevezetni a VEKE ( Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) helyi tagszervezete. Miért nem járnak akkor rendszeresen ezek az éjszakai buszjáratok?

Budapesten rendszeres az éjszakai buszjáratok forgalma, Győrben azonban átlagosan 11 óra körüli üzemzárásig járnak csak a buszok. Amint az kiderült, igény lenne az éjszakai járatokra, a gond a finanszírozással lenne. Winkler Ágoston, a Kisalföld Volán Zrt. menetrend előadója nyilatkozott a témáról a Győr24-nek.

„A 2008 májusában lakossági kérdőíves felmérést is végeztek a témával kapcsolatban, s itt jelentős arányban jelölték meg a válaszadók a helyi közlekedés fejlesztésének ezt az irányát. Különösen szemléletes tény, hogy a mindössze évente egyszer közlekedő járatok annak ellenére megtelnek, hogy nincs idő a szolgáltatás „bejáratására”, a lehetséges utasok jelentős része még nem is tud az új lehetőségről! Állandó szolgáltatás esetén ezért feltehetően még tovább növekedne az utasok száma. A probléma nem az igényekkel, hanem a finanszírozással van: jelenleg nincs olyan megrendelő, amely fel tudná vállalni a járatok állandó üzemeltetésének költségeit.”

Címkék: bagolybusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.

2024. Augusztus 10. 08:12, szombat | Helyi

Már a Pannonhami Borvidéken is szüretelnek

Két-három héttel hamarabb kezdődött a szüret.

2024. Augusztus 10. 07:12, szombat | Helyi

Benkovich-ügy folytatódik: az alapítványokkal csörtéznek a felek

A plébános nyugdíjazása nagy viharokat kelt, egyre nagyobbakat. Az Egyházmegye, illetve az Apor-iskola, valamint a templom és idősotthon alapítványának kuratóriuma is közleményben reagált egymás állításaira.