Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Szeptember 14. 23:00, péntek | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Mindenki nyeregbe! Bringafesztivál (programmal)

Mindenki nyeregbe! Bringafesztivál (programmal)

Az „Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap”-hoz kapcsolódóan Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ rendezi az I. Győri Bringafesztivált szeptember 21. és 23. között.

A bringafesztivál egy fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampánynak indul. A szervezők minden korosztályt igyekeznek megcélozni, így a gyerekek és a felnőttek számára is készültek izgalmas programokkal.

A kisebbek számára lesz vidámpark és kresz- tesztelés, az idősebbekre pedig rengeteg izgalmas verseny vár. Az AlleyCat egy kerékpáros tájékozódási verseny, ahol a kijelölt útvonal során egy itiner segítségével kell feladatokat teljesíteniük a résztvevőknek. Újdonság lesz még a bringa polo is, itt ló helyett bringán ülve kell a labdát a kapuba juttatni a csapatoknak. A goldsprinten pedig két résztvevő mérheti össze gyorsaságát igazi versenybringákon, a nézők pedig egy kivetítőn követhetik figyelemmel a két versenyző haladását. Csalogató program a kerékpáros időfutam is, ahol már esti lámpafénynél veszik be a kanyarokat a bringások. A jó hangulatról amatőr zenekarok is gondoskodnak, a kicsik számára pedig Hrutkai Bori & a Specko Jedno gyermekkoncertjével készülnek a szervezők.

Szeptember 20-án a Kisalföld Volán Zrt. jóvoltából ismét nosztalgiajáratát szállítja majd az utasokat, a Városháza és az Egyetem közötti útvonalon. A szombatról vasárnapra virradó éjszaka díjmentes éjszakai buszjáratra ún. „Bagolybuszra"várják a fiatalokat. 22.-én szombaton- az Európai Autómentes Napon – menetjegy nélkül lehet utazni Győr helyi autóbuszjáratain.

Győr városvezetése már évek óta nagy figyelmet fordít a biztonságos közlekedés kialakítására. Ennek érdekében kezdeményeztek infrastruktúrális fejlesztéseket. A város elnyert két Európai Uniós pályázatot is, így a mintegy 180 millió forintos támogatásból és 20 millió forint önrészből 20 forgalmi csomópontot szeretnének kialakítani, 75 kerékpártámaszt kihelyezni, emellett szeptemberben elindult már a Győr és Abda közötti kerékpárút kiépítése is.

Mindennek akkor van értelme, ha használják is ezeket az útvonalakat- nyilatkozta Polgár István a polgármesteri hivatal stratégiai csoportvezetője. Éppen ezért fontos hozzákapcsolni az infrastruktúrális fejlesztésekhez a szemléletformálást. Ez lenne valójában a bringafesztivál küldetése. Szeretnének minél több fiatalt a műszaki életpálya felé terelni, akik később munkájukkal elősegíthetnék egy fenntartható és élhető környezet megteremtését.

További információk a www.kornyezetbaratgyor.hu weboldalon valamint az esemény facebook-os lapján http://www.facebook.com/varazsbusz .

Címkék: bringafesztviál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.

2024. Augusztus 10. 08:12, szombat | Helyi

Már a Pannonhami Borvidéken is szüretelnek

Két-három héttel hamarabb kezdődött a szüret.

2024. Augusztus 10. 07:12, szombat | Helyi

Benkovich-ügy folytatódik: az alapítványokkal csörtéznek a felek

A plébános nyugdíjazása nagy viharokat kelt, egyre nagyobbakat. Az Egyházmegye, illetve az Apor-iskola, valamint a templom és idősotthon alapítványának kuratóriuma is közleményben reagált egymás állításaira.