Városlista
2024. szeptember 5, csütörtök - Viktor, Lőrinc

Hírek

2010. Augusztus 28. 14:55, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Múzeuma lesz az ABBA együttesnek: a győri koncertet elmossa az eső?

Múzeuma lesz az ABBA együttesnek: a győri koncertet elmossa az eső?

Péntek délután hidegfronttal, heves zivatarokkal, erős széllel, jéggel érkezik az ősz. Szombaton délelőtt és kora délután várható eső, az esti, győri ABBA koncert alatt a

A koponyeg.hu jelentése szerint estétől megkezdődik a lehűlés is, a hőmérséklet 17 fok körül alakulhat a nap végén.
Szombattól folytatódik a jelentős lehűlés. Térségünkben mindössze 20 fok körüli nappali hőmérséklet valószínű. Marad a borongós időjárás, záporra és erős szélre ekkor is számítani kell. A széllökések meghaladhatják a 60 km/órát. Az esti órákra, tehát az ABBA koncert idejére enyhülést jósolnak. Vasárnap szintén felhős, szeles, esős idő várható.
- - -

Engedélyt kapott, és 2011-ben már meg is nyílhat az ABBA együttesnek emléket állító múzeum a svédországi Stockholmban. Lapértesülés szerint a stockholmi városvezetés hozzájárult a létesítmény látványtervéhez. A múzeum a svéd főváros festői negyedében, Djurgardenben épül fel és évente félmillió látogatóra számít.
Az ABBA történetének bemutatására már korábban is voltak elképzelések egy múzeum létrehozásáról, ezek azonban rendre szétfoszlottak.
Az Abbaworld elnevezésű gyűjteményt vándorkiállításként fogják kezelni, a kollekció jelenleg az ausztráliai Melbourne városában látható.
A világhírű együttes tagjai - Benny Anderson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fltskog és Anni-Frid Lyngstad - áldásukat adták a múzeumhoz, amely egyelőre ötéves időtartamra kapott engedélyt, és egy hatalmas sátorcsarnokban fogadja majd a látogatókat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.

2024. Szeptember 05. 08:12, csütörtök | Helyi

Tükröt tartanak a nézők elé

Két előadást is láthat a közönség a Győri Balett most készülő bemutatójában.

2024. Szeptember 05. 07:14, csütörtök | Helyi

Hétvégén jön a Győr Rally

Szeptember 6-és 8-a között ismét Győrben száguldanak a WHB Győr Rally versenyautói. A második alkalommal megrendezett versenyre minden eddiginél színesebb program kavalkádot és látványosabb versenyt ígértnek a szervezők.

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá